Stokke (Sp): Hvem har vondt i viljen sin?

Ordføreren i Skaun ber Mari Holm Lønseth (H), Jon Gunnes (v) og Geirmund Lykke (KrF) og samferdselsministeren sørge for penger til Klettkrysset.  Foto: Morten Enger

Saken oppdateres.

Kjære Knut Arild Hareide, Mari Holm Lønseth, Jon Gunnes og Geirmund Lykke. NTP er lagt fram, og det må da være frustrerende og bli så bekymret for situasjonen rundt Klettkrysset og samtidig løfte på skuldrene og trygge oss bilister om at dere skal følge nøye med på situasjonen der og den kommende midlertidige utbedringen. Det hjelper oss ingenting. Samferdselsstatsråden bruker sterke ord når han besøker området, og også nå når han kommenterer NTP, men det blir bare ord og ingen handling. At alle ser trafikkutfordringen og farene, er ikke nytt. Det er en fullstendig utbedring som mangler.

LES OGSÅ: Jubler for transportplanen, men ingen penger til Klett

Når stortingsrepresentantene fra regjeringspartiene tydeligvis vet at dagens løsning ble slik fordi, sitat Geirmund Lykke i Adressa 19. mars: «Vi ble lurt av Statens vegvesen og planene de viste i 2013». Da forventer jeg at regjeringens representanter rydder opp, finner penger og gir dem som kjører der og har betalt i årevis en beklagelse og midler til full utbedring. Det må da være mulig når også statsråden i samme avis, samme dag sier: «Det hviler et ansvar også på meg som statsråd for å finne en løsning på situasjonen i Klettkrysset. Slik jeg får det beskrevet, med stillestående trafikk i ett kjørefelt, og trafikk i 100 i det andre, kan det oppstå farlige situasjoner. Derfor må det gjøres noe».

LES OGSÅ: Dette får Trøndelag med den nye transportplanen

Når kontaktutvalget i Miljøpakken etter råd fra Statens vegvesen valgte å finne en billigere utforming av krysset enn det som opprinnelig var meningen, og nå i ettertid ser at dette ble feil- At konsekvensutredningene ikke ble fulgt opp, og at direktoratet godkjente endringen fordi de ikke hadde rapportene som viste at dette ble helt feil. Da må det være mulig å føre tilbake midler til prosjektet i stedet for å kaste bort 40 millioner av bilistenes penger i en midlertidig løsning, som bare flytter flaskehalsen noen hundre meter vestover.

LES OGSÅ: Miljøpakken vedtok midlertidige Klett-tiltak til 40 millioner

Fylkespolitikerne har vedtatt miljøpakken, og miljøpakkens politikere har uttrykt at miljøpakken kan forskuttere krysset, men statsråden sier nei. Da tror jeg statsråden og hans kollegaer har vondt i viljen sin. Jeg forventer nå at det kommer et sterkt press og en løsning på dette fra våre nasjonale representanter. Særlig har da regjeringspartiene et ansvar for å enten få 400 millioner til Klettkrysset nå, eller en ordning der Miljøpakken kan forskuttere. Ingenting annet kan godtas.

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe

På forsiden nå