Trist og pinlig av NTNU

Det holder ikke å bare være god i teorien, når praksis viser noe annet. Vi forventer mer av NTNU, skriver lederen for Norges Handikapforbunds ungdom.  Foto: Privat

Saken oppdateres.

Til tross for at NTNU er kjent for å være fremst på teknologi og innovasjon, er de langt fra fremst på likestilling. NTNU underviser i fag som omhandler universell utforming, brukermedvirkning og forhold mellom funksjonshemmede og samfunn. Likevel svikter de totalt i planleggingen av sine egne nye bygg. NTNU mister troverdighet som kunnskapsleverandør når de svikter i konkret gjennomføring og utøver en praksis som aktivt forhindrer likestilling.

LES OGSÅ: Krever mer universell utforming av togstasjoner

Det er ingen medvirkning fra funksjonshemmedes organisasjoner til det nye undervisningsbygget i Elgeseter gate, til tross for høye ambisjoner om universell utforming. Målet er «at universell utforming løses på en nytenkende og integrert måte, og blir et forbilde for gode løsninger». Resultatet viser imidlertid noe helt annet.

LES OGSÅ: Jeg er ikke syk, selv om jeg er funksjonshemmet

Her bygges det egne sosiale soner hvor funksjonshemmede utestenges, med dårlig toalett- og heiskapasitet, lite reflekterte løsninger for hørselshemmede og trange løsninger som vil gi plassproblemer. Rammene til bygget er dessverre ferdig satt, og lite kan gjøres når organisasjonene omsider får innsyn i planleggingen. Funksjonshemmede utgjør 15 prosent av befolkningen, og vi forventer at NTNU tar ansvar og sørger for å hindre utestenging og diskriminering i sine egne bygg. Det holder ikke å bare være god i teorien, når praksis viser noe annet. Vi forventer mer av NTNU.

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe


På forsiden nå