Hva blir politiets neste standardutstyr? Gramvekt?

Innleggsforfatteren mener rusreformen setter både politiet og ungdommen i vanskelige valg.  Foto: Rune Petter Ness

Saken oppdateres.

Er det gjennomtenkt hvilke konsekvenser rusreformen vil gi? Når det blir mulig å prøve alle rusmidler uten å bli straffet, vil flere prøve og flere bli avhengig. Det er nok med alkohol for våre unge. Og alkohol er jo lovlig, likevel blir det innført til landet av kriminelle og solgt til mindreårige.

LES OGSÅ: Rusreformen vil ikke hjelpe de man ønsker å hjelpe

Dersom rusreformen innføres, vil det gi større forbruk og mer kriminalitet. Hvis jeg jobbet i politiet, med mer enn nok av oppgaver, ville jeg da prioritere å sjekke rusa ungdommer hvis det ikke er straffbart? Se om de har antall gram eller hvor mange piller de har? For så å sende dem til samtale? Naivt tenkt å straffe med bøter, penger de heller ikke har. Mange vil si at alkohol er farligere, men trenger vi da flere rusmidler? Har vi ikke nok med alkohol?

THC er sløvende, og forskning viser nå at sårbare unge kan utvikle psykose. Disse møter jeg i mitt arbeid i psykiatrien. Der ser jeg at de som virkelig vil ut av det, også får hjelp. Hasj er betydelig sterkere nå enn for noen år siden, i tillegg til syntetiske varianter som for sårbare unge er veldig skadelige.

LES OGSÅ: Flere debattinnlegg om rusreformen

Å tro at rusreformen vil hjelpe unge mennesker, er naivt tenkt, selv om det i utgangspunktet er med godhet og velmenende ønsker på de unges vegne.

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe

På forsiden nå