Statkraft og klimagassutslipp

Trondheim 2.juni 2006 Fjernvarme Fjernvarmeanlegg, Østre Rosten, Tiller Flytoto Trondheim. NB! Farger, lys og skarphet må justeres før bruk. Foto: Morten Antonsen  Foto: Morten Antonsen

Saken oppdateres.

Audun Brenne i Statkraft Varme har fredag 9 april et innlegg: Hvordan kan vi sammen redusere klimagassutslippene i Trondheim? I innlegget nevner han ikke at varmesentralen på Tiller er Trondheims største punktutslipp av CO₂, og at det etter regjeringens syn er eieren av anlegget som er ansvarlig for utslippet. Eieren er staten gjennom det heleide selskapet Statkraft. Statkraft Varme går med store overskudd, som overføres moderselskapet Statkraft og videre til regjeringen.

LES OGSÅ: Klimarensing av Trondheims største punktutslipp vil koste rundt 700 millioner kroner

Trondheim vil ikke klare å nå reduksjonene av CO₂ innen 2030 uten at varmesentralen kutter ut klimagassutslippene på Tiller. Det er derfor overraskende at Brenne ikke nevner med et ord hvilke planer Statkraft har. Vil Statkraft gå for fjerning og lagring CO₂, og når vil de gjøre det?

Følg Adresseavisen Midtnorsk debatt på Facebook


På forsiden nå