Trondheim må utvikles på innbyggernes premisser!

Kolstad-kis mener politikerne må lytte mer til innbyggerne enn utbyggerne.  Foto: Rett Hjem Arkitekter

Saken oppdateres.

Rett hjem arkitekter sitt forslag til utbygging på Reier Søbstads veg 12 på Saupstad har skapt et ikke overraskende, men like fullt betryggende engasjement blant innbyggerne. Forslaget fra arkitektene bærer preg av å være på utbyggers premisser, der inntjening har første prioritet, og innbyggernes behov kommer i andre rekke. Dette er en naturlig følge av at politikerne våre for lengst har sluppet boligpolitikkens ratt og latt markedskreftene ta over.

LES OGSÅ: Saupstadsorg etter åpent torg

Boliger må vi ha, og blokker er for all del ingen dårlig boligtype. Jeg bor i blokk sjøl, og trives med det. Et løft av Saupstadsenteret vil være positivt for bydelen, og det må gjerne bygges boliger på toppen. Det virker jo som et fornuftig og effektivt grep. Det må imidlertid være tilpasset den eksisterende bygningshøyden – sykehjemmets beboere er sikkert ikke så interesserte i å bli mura inne!

LES OGSÅ: Nei til høyblokker og fortetting på Saupstad

Den store åpne plassen som nå brukes som parkeringsplass, og som er foreslått bygd igjen av åtte etasjers boligblokker, bør etter min ærlige mening heller benyttes til parkanlegg av samme kaliber som for eksempel Ila-parken – en park som kan brukes av alle i bydelen. Jeg tror og mener at en slik park vil kunne fungere som et felles samlingspunkt for alle på Saupstad/Kolstad, og ikke minst de som bor på Huseby. Ja, vi har mange grønne flekker og små lekeplasser rundt om i kvitbyen, men ingen som fungere som en identitetsbyggende samlingsplass.

LES OGSÅ: Beboernes interesser fremstår mindre viktig

Byens politikere gjør klokt i å lytte til befolkninga også i dette spørsmålet. Så må det også være lov å håpe på en ny regjering til høsten, som tør å sette spørsmålet om boligpolitikk på agendaen, og som tør å ta tilbake kontrollen fra utbyggerne. Trondheim må utvikles på innbyggernes og ikke utbyggernes premisser!

Red.anm.: Rainer Svartrapmo er fylkesleder i Rødt Trøndelag, men skriver innlegget som innbygger på Kolstad.

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook

På forsiden nå