Hvordan få orden på henslengte sparkesykler?

Mitt forslag er at kommunen i den indre bykjernen etablerer noen/en god del godkjente parkeringsplasser for alle sparkesykler, og alle blir pålagt å bruke disse, skriver debattanten.  Foto: THERESE ALICE SANNE

Saken oppdateres.

I og med at kommunen selv skal regulere bruk av sparkesykler i byen, har jeg med dette et forslag til Trondheim kommune om hvordan vi kan få litt orden på alle sparkesykler som ligger henslengt rundt omkring i byen. Dette er et problem for både vanlige fotgjengere og ikke minst svaksynte og handikappede.

LES OGSÅ: Endelig gode regler for bruk av elsparkesykler

I og med at alle sparkesykler er utstyrt med GPS, er det så vidt jeg vet mulig å gjøre spesifikke innstillinger på disse. Mitt forslag er at kommunen i den indre bykjernen etablerer noen/en god del godkjente parkeringsplasser for alle sparkesykler, og alle blir pålagt å bruke disse. Den eneste måten å få brukerne til å forholde seg til dette, er at man må parkere på et slikt område for å få «koblet ifra» bruken av sykkelen.

LES OGSÅ: Du får også forholde deg til loven, kamerat!

Det vil si at hvis man ikke parkerer på et slikt område, fortsetter betalingen av turen! Dette gjør at de fleste ikke har «råd til» å parkere utenfor slike områder! Det tror jeg vil gjøre at vi får orden på «henslengte» sparkesykler og bedre orden og mindre irritasjon over sparkesyklene i Midtbyen.

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe

På forsiden nå