Svikt i eldreomsorgen i Trondheim kommune

Det ingen grunn til svikt ved noen få sykehjem. Det er lett å finne sykehjem i Trondheim som er eksempler til etterfølgelse, skriver Pensjonistforbundet i Trøndelag.  Foto: Leif Arne Holme

Saken oppdateres.

I innlegg i Adresseavisen for noen dager siden fra fortalte pårørende til sykehjemspasienter om alvorlig svikt i omsorgen ved navngitte sykehjem i Trondheim. Vi forventer at kommunen tar initiativ til å bedre forholdene. Omsorgen ved mange sykehjem er meget god, og ansatte gjør en stor innsats for beboerne. Derfor er det ingen grunn til svikt ved noen få sykehjem – det er lett å finne sykehjem som er eksempler til etterfølgelse.

LES OGSÅ: Færre enn to søkere var kvalifiserte til sykepleierstillinger i sykehjem

Hva skal til for en god institusjonsomsorg? Det må være tilstrekkelig bemanning, fagkompetanse og en god ledelseskultur. Det er en fordel med heltidsstillinger. Da får personalet tid til å bli godt kjent med beboerne, og får grunnlag for å ta de rette valg i arbeidssituasjonen. Mennesker er forskjellige, og god hjelp tar hensyn til både legemlige og mentale forhold.

LES OGSÅ: De døde av korona på sykehjem i Trondheim. Nå får familiene erstatning

I Trondheim kommune står det mange eldre i kø for å få en sykehjemsplass. I nyhetene sist mandag kunne vi lese at E.C Dahl helse- og velferdssenter ble avviklet 16. februar og gjenåpnet 1. mars. Dette tyder på en svært dårlig planlegging.

På grunn av avvikling har selvfølgelig de ansatte ved helse og omsorgssenteret funnet seg en annen arbeidsplass. Nå viser det seg at det er ingen søkere til sykepleierstillingene, og at man må benytte vikarer fra Spania, Latvia og Danmark for å bemanne postene. Pensjonistforbundet Trøndelag er bekymret for situasjonen.

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe!

På forsiden nå