Jeg vokste opp ved jernbanelinjen - kan noen hjelpe meg med dette bildet?

Saken oppdateres.

Teksten til bildet taler sitt språk, men hvem er avbildet og hvor?

Jeg vokste opp så å si ved jernbanelinjen og Størens bakeri, som mine foreldre drev før og etter krigen. Mang en støresbygg var nok beskjeftiget i NSB, som det het den gangen. Deriblant var bror av min bestefar Ole Pedersen Krogstad, Steffen.

Jeg har ikke fått brakt på det rene om nedenfor nevnte forening fortsatt eksisterer, eller kanskje under et annet navn. Kan bildet være tatt i Marienborgs lokaler i Trondhjem? Den som kunne presentere om bare noen få av navnene på de som er avbildet, ville nok få gjenkjennende nikk fra etterkommere.

Mon tro hvor mange familier det var som var engasjert i NSB i Trøndelag på denne tiden? Noe som viser hvor viktig jernbanen var globalt, er det faktum at det ble arrangert verdensmesterskap på ski for jernbaneansatte, for eksempel i 50-åra! Artur Vimo forteller at han dro til daværende Sovjetunionen på egen bekostning for å konkurrere på denne tida. «Russerne kunne være leie til å lure inn eliteløpere blant deltakerne», kan han berette.

Dette fotografiet må eksistere i mange eksemplarer, og det hadde vært moro om noen kunne gi tilbakemelding med navn på personer i første omgang.

Interessert i debatt? Les flere innlegg her!

Skrive for Midtnorsk debatt? Les mer her!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe!

På forsiden nå