Hva Rita Ottervik ikke vet

Rita Ottervik må være utrolig lite oppdatert om den bedrøvelige situasjonen, for hun ble først nylig klar over problemet med mangel på sykehjemsplasser, skriver innleggsforfatteren.  Foto: NTB / Scanpix

Saken oppdateres.

Sykehusdirektør Grethe Aasved opplyser at en kritisk mangel på sykehjemsplasser i Trondheim har ført til en uholdbar situasjon for St. Olavs hospital Der må de utsette innleggelser og avlyse planlagte behandlinger fordi Trondheim kommune ikke har nok sykehjemsplasser. Til enhver tid ligger over 30 ferdigbehandlede trondhjemmere på sykehuset, som hver koster kommunen 5100 kroner per døgn, hvilket betyr over én million kroner per uke.

LES OGSÅ: Helsefagarbeider svarer Ottervik

Rita Ottervik må være utrolig lite oppdatert om den bedrøvelige situasjonen, for hun ble først nylig klar over problemet. Det gjelder ikke bare de 30 som hindrer normal drift på sykehuset, men i tillegg 70 andre pleietrengende som det ikke finnes plass til i hjembyen. Men Rita Ottervik har en straksløsning, for det ryktes at det er ledige sykehjemsplasser på Fosen. Så dit vil hun sende noen stakkarer som en midlertidig løsning.

LES OGSÅ OPPSLAGET ADRESSA MANDAG: – Vi kan ikke gå inn i sommeren med en slik situasjon

LES OGSÅ: Sykehjemsledelsen sendte bekymringsmelding etter at ansatte sa opp

De som skal lide den skjebnen, er de som ikke har slekt og venner i byen, som ikke har noen som taler deres sak. Den prioriteringen skal helse- og velferdsdirektøren stå for. Det bekymrer også Rita Ottervik at det er knapphet på helsepersonell i pleiehjemmene. Det er mulig at mangel på helsearbeidere også var ukjent for henne, men for alle oss andre har det vært velkjent i årevis. Hvordan skal ordføreren løse dét problemet, med flere klapp på skuldrene til sliterne på pleiehjemmene, eller øke lønna deres?

Ordførerens løsning blir spennende å følge med på. Men Rita sto som vanlig smilende, omgitt av de særs vellykkede da Trondheim ble tildelt VM på ski i 2025. Var det noen i det selskapet som ofret de gamle, deres pårørende og ansatte i helsesektoren en tanke da? Det tror jeg ikke. Nå er anleggsmaskinene i full sving med å svi av 1200 millioner kroner for en to ukers fest. Hvordan politikere prioriterer er en gåte, sikkert ikke bare for meg. Jeg frykter bare at det vil bli verre for de gamle, for vi blir flere. Og da blir flikking på EC Dahls litt stusslig. Det er valg om kort tid, og vi får de politikerne vi fortjener.

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe

På forsiden nå