Kvinner bør ikke føde i juni og juli!

  Foto: Heiko Junge

Saken oppdateres.

En undersøkelse gjort blant 1000 medlemmer i Jordmorforbundet og Jordmorforeningas medlemmer i 2017 viser at 80 prosent av medlemmene gruer seg til å gå på jobb på sommeren. Dette blir ikke noe bedre denne sommeren, når helseforetakene i byene og distriktene, varsler om at de vil sommerstenge eller kutte ned på fødsels- og barselavdelingene.

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe!

Da er det logisk å stille følgende spørsmål: Stenges fødeavdelingene eller går de på sparebluss fordi det er færre fødsler på sommeren?

LES OGSÅ: Fødende kvinner fortjener bedre

Overhodet ikke. Nå har jeg sjekka tallene hos statistisk sentralbyrå, og de viser at siden 2003 og til 2020 var de høyeste fødselstallene i juni og juli måned. Da er det helt utrolig at i disse måneden skal fødeavdelingene stenge eller gå på sparebluss!

Hva med andre viktige samfunnsområder hvor beredskap er viktige i akuttsituasjoner? Jeg tenker for eksempel på brann og politi. Vi legger ned beredskapen i sommermånedene fordi det er ferieavvikling, eller ikke folk nok. Det skulle tatt seg ut.

"Nå har jeg sjekka tallene hos statistisk sentralbyrå, og de viser at siden 2003 og til 2020 var de høyeste fødselstallene i juni og juli måned", sier Astri Holm, Landsstyremedlem i Kvinnefronten. 

Nok er nok! Nå må helseforetakene som ikke har gjort jobben sin få avløsning av et politisk flertall som vil satse på et helsevesen som er i stand til å planlegge etter behov, og ikke hva som lønner seg for bunnlinja i foretakene.

Skrive for Midtnorsk debatt? Les mer her!

Interessert i debatt? Les flere innlegg her!

På forsiden nå