Debatten ble ganske et tamt ungdomsprogram

Trondheim 20210902. Dette var et ganske tamt ungdomsprogram, med noen friske innslag av middelaldrende, spesielt bonden., skriver innleggsforfatteren om folkemøtet på Studentersamfundet i Trondheim.  Foto: NTB / Scanpix

Saken oppdateres.

Debatten fra Samfundet hadde en alvorlig slagside hele veien siden statsminister hele tiden fikk mest taletid. Hvorfor må journalister hele tiden mobbe/kjøre Vedum til verks med de dårlige meningsmålingene (hvem står bak disse? Folket har ennå ikke talt), og at han har utpekt seg selv som statsministerkandidat.

LES OGSÅ: Endelig en debatt folk kan bli litt klokere av

Han ble altså valgt av landsmøtet i Sp, og jeg kan ikke huske annet enn at det var nettopp media som maste og maste i dager om hvem som skulle bli statsministerkandidat. Som om det var det viktigste og ikke sakene de står for – hvilket Vedum tålmodig gjentar. Det kan slå helt feil ut for journalistenes prognoser. La det komme riktig mange senterpartivelgere til urnene i år.

Det er direkte pinlig når Fredrik Solvang nølende og motvillig i introduksjon av programmet nevner Vedum som tredjedebattant. Objektivitet? Dette var et ganske tamt ungdomsprogram, med noen friske innslag av middelaldrende, spesielt bonden. Men hvor er det blitt av de eldre i valgkampen? Vi har en økende eldrebølge, men som i alle andre program, en ser og hører ikke et knyst av de det gjelder.

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe

På forsiden nå