Tusen takk for innsatsen til alle frivillige under pandemien!

Røde kors takker alle friviilige som har stilt opp under pandemien som her under vaksineringen på Sluppen i Trondheim.   Foto: Richard Sagen

Saken oppdateres.

Koronapandemien har gitt oss alle nye og uventede oppgaver og utfordringer. Samfunnet har stått overfor prøvelser vi kanskje ikke trodde vi skulle møte i vår levetid, og for en organisasjon som Trondheim Røde Kors har pandemien betydd den største innsatsen i fredstid. Og vi er ikke helt i mål ennå, særlig bidraget vårt på vaksinestasjon ved Sluppen vil nok være nødvendig noe tid fremover. Og akkurat det bidraget er det jeg ønsker å rette fokuset på: En slik innsats betinger et omfattende samarbeid. Et godt samarbeid med Trondheim kommune er på plass, det samme er en rekke frivillige fra ulike organsisasjoner som hver dag bidrar – disse kan vi med rette være svært stolte av!

LES OGSÅ: Nå leder Trondheim an i vaksineringen

Likevel: De aller fleste av våre frivillige er mennesker som til daglig jobber med noe annet, og alle disse må dermed ta seg fri for å bidra. Den frivillige innsatsen er alltid ulønnet, dette er en dugnadsinnsats som kommer alle i byen vår til gode. Det at arbeidsgivere da legger til rette for at de frivillige får bidratt, og man kan få utført arbeidet raskt og effektivt, er uvurderlig. Det samme gjelder kollegaer som har bidratt med å løse eventuelle oppgaver for dem som har vært i frivillig arbeid, det betyr mye! Det er mange i byen vår - som uten at det synes så mye - har bidratt til at vi nærmer oss en normalisering av samfunnet vårt. De fortjener alle en oppmerksomhet!

LES OGSÅ: Trøndelag og Trondheim henger etter med vaksineringen

Så til deg som har tatt fri fra jobb for å bidra som frivillig, til deg som er arbeidsgiver og som har valgt å legge til rette for at dine ansatte kan få bruke arbeidstid på frivillig innsats, og til deg som er kollega og har tatt litt ekstra på jobben fordi kollegaen din er frivillig: TUSEN TAKK skal dere alle ha! På grunn av den innsatsen dere har bidratt med, har vi kunnet stille med frivillige på Vaksinestasjon Sluppen siden oppstarten. Nå er det innspurten igjen, og sammen kan vi få dette til.

Interessert i debatt? Les flere innlegg her!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe

På forsiden nå