Ikke riv den gamle Rosendal Fabrikker!

Forfatter Kim Såge vil redde margarinfabrikken på Buran.  Foto: Richard Sagen

Saken oppdateres.

Den toetasjes, rosa fabrikkbygningen burde vært verna og rehabilitert slik de andre fabrikkbygningene i denne bydelen stort sett har blitt. Den er historie, arbeiderbydelen Lademoens historie. Mønsterbedrift i si tid, fullt mulig å la den inngå i utbygger Fredensborgs prosjekt: Basseløkka.

Byantikvaren er imot riving, og jeg leser at det kun mangler én stemme for å få den bevart. Den står ikke tom, den har utleieleiligheter og et teknisk firma. Ikke slik som utbygger Fredensborg hevder, at det er kun tomme lokaler, haller. Hvis myndighetene mener noe med snakket om bevaring, kulturarv, gjenbruk, og ikke minst låne øre til folkeviljen, så lar de fabrikken bli. Og oppdaterer alle sine gamle reguleringsplaner, de er mentalt utgått på dato.

Red.anm.: Bygningsrådet vedtok tirsdag 28. september å si ja til planene om riving. Saken skal nå til Statsforvalteren.

Interessert i debatt? Les flere innlegg her!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe

På forsiden nå