Valget ble fremstilt som en kamp mellom det gode og det onde

Eva Lundemo Fosmo, gruppeleder i Malvik Høyre  Foto: Kim Nygård

Saken oppdateres.

Ja, nå er valget over for denne gang. Statsrådspostene er fordelt, komiteene er besatt og stortingshybler har byttet eiere. Mange vil nok trekke en lettelsens sukk, over at valget er over.

Når man både leste ulike innlegg, og hørte på debatter, kunne man få inntrykket av at det rett og slett var kampen mellom det onde og det gode. Det var ikke måte på svartmaling. Ja, til og med når Jonas Gahr Støre og Trygve Slagsvold Vedum skulle legge fram Hurdalsplattformen, ble det vektlagt, gang på gang, hvor ille det har vært de siste åtte årene.

Man fikk dessverre inntrykket av at vi som tilhører den blå siden av politikken, vi er både kalde og til dels nesten onde mennesker. Ja, det er ikke måte på hvor ille noen vil ha oss til å være. Selv vil jeg anse meg selv som en folkevalgt, dog ikke mørkeblå, men godt plasser på den blå siden. Jeg må innrømme, jeg ikke kjenner meg igjen. Jeg kan bare håpe, og tro at folk ikke opplever meg som verken kald eller ond.

Politisk redaktør Siv Sandvik holder deg oppdatert: Abonner på hennes nyhetsbrev her!

«Vanlige folk» er et uttrykk Arbeiderpartiet kom opp med, og både brukte og bruker aktivt. Nå skal de andre partiene fritt få benytte sin egen retorikk, uten at jeg skal henge meg for mye oppi det, men hvis Arbeiderpartiet sin politikk er for vanlig folk; Hvem er da alle vi andre? Mer en en gang har jeg lurt på om Arbeiderpartiet har angret akkurat det valget på retorikk. Men dem om det…

Det kan oppleves altså som om mange har hatt det veldig så ille i Norge de siste åtte årene. Er det jeg som er enormt heldig, og har det bra? Personlig syntes jeg det er trygt og godt å bo her Norge. Selvfølgelig er det ting som kan bli bedre. Slik vil det jo alltids være. Det er vel ingen som tror vi kan en dag lene oss tilbake å si at nå er alt optimalt – nå trenger vi ikke flere nye ideer og enda bedre løsninger.
Kanskje er det at vi har det for bra. Kan det være en tanke…

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe

Ja, dette ble vist et lite sukk også fra meg. Jeg vil fortsette å følge mitt såkalte blåe hjerte, og stemme på Høyre. Ikke fordi jeg ønsker å være verken slem eller ond. Men fordi det er partiet som står meg nærmest. Er nok ikke 100 prosent enig i alt, det tror jeg heller ikke man skal være.

Vil du vite mer om hvordan du skriver for Midtnorsk debatt? Les mer her!

På forsiden nå