Norsk arbeidsliv fungerer ærlig og godt, Støre

Slik det fremstilles av Jonas Gahr Støre, skal det kun bli aktuelt med hele stillinger. Dette går ikke i vår bransje, og er vel å betrakte som tøvprat, skriver ansatt i privat sektor.  Foto: NTB / Scanpix

Saken oppdateres.

Ser i Adressa at den nye statsministeren skal sette arbeidslivspolitikken på topp: Lover storrengjøring i norsk arbeidsliv for å sikre faste, hele stillinger med norske lønns- og arbeidsvilkår. Jeg har selv arbeidet i en privat næringsvirksomhet så godt som hele arbeidslivet. Et mindre hotell på Spillum ved Namsos, etablert av oss selv midt på 70-tallet.

LES OGSÅ: Det er ikke bare å knipse i fingrene og forvente at alle skal jobbe heltid

I ei helg med arrangement, for eksempel bryllup, måtte vi leie inn ekstrahjelp på timing med tarifflønn og diverse tillegg. Slik det fremstilles av Jonas Gahr Støre, skal det kun bli aktuelt med hele stillinger. Dette går ikke i vår bransje, og er vel å betrakte som tøvprat. Han kan jo begynne i helsesektoren der det averteres stillinger nede i 12,5 prosent! Jeg tror heller ikke Senterpartiet kan akseptere utlendinger på norske vilkår til jordbærplukking i januar.

Nå har det norske folk vist Ap og Sp stor tillit i valget. Da må vi slippe å høre disse betegnelsene om vanlige folk, og storrengjøring i norsk arbeidsliv. Norsk arbeidsliv fungerer ærlig og godt, og er mye mer redelig enn den nye finansministeren som lovte gull og grønne skoger på Andøya for å få stemmene. Det var etter mitt syn på linje med prostitusjon.

Interessert i debatt? Les flere innlegg her!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe

På forsiden nå