Er pensjonister dumme?

Med én million pensjonister kunne de eldre hatte en sterk stemme på Stortinget, men er vi dumme som lar være, spør pensjonistpartiets Harald Fagervold.  Foto: Roar Blåsmo-Falnes

Saken oppdateres.

1. november 2021 var en merkedag: Den datoen var det én million alderspensjonister i Norge. Og mange andre som mottar en form for pensjon, som uføre. Men hvorfor er da ikke Pensjonistpartiet landets største parti? Dersom hver tredje som mottar pensjon i Norge hadde stemt på PP, hadde dette partiet hatt ca, 40 representanter på Stortinget! Nå er Carl I. Hagen enslig eldre på tinget.

Panelsamtale: Mandag 15. november inviterer Adresseavisen til samtale om veien videre etter klimatoppmøte i Glasgow.

Er pensjonistene dumme? Samfunnet har fått skylda for å stemple denne gruppen som utdatert og lite å bry seg om. Er dette kanskje riktig? En gruppe som frivillig gir avkall på å styre Stortinget, er de dumme? Ja, si det. Nei, de dilter etter «gammelpartiet sitt», og blir nevnt fem ganger foran hvert valg.

Ved siste valg ble de ikke nevnt i det hele tatt. Det bør lovbestemmes at alderssammensetningen på Stortinget skal være den samme som ellers i samfunnet!

Interessert i debatt? Les flere innlegg her!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe

På forsiden nå