Kjære AtB og Trøndelag fylkeskommune

Når får vi et svar, og når blir det ordnet slik at man kommer seg til skolen på en god måte? spør en frustrert pappa.  Foto: Håkon Mosvold Larsen (illustrasjon)

Saken oppdateres.

I høst begynte min 16-åring på Mære landbruksskole i Steinkjer kommune, og vi sendte inn en forespørsel om hvordan skoleskyssen vil bli. Vi bor 15 kilometer fra skolen. Dette gjorde vi tidlig i august, men vi har fremdeles ikke fått svar fra AtB på vår skriftlige henvendelse. Vi har imidlertid fått noe svar på telefon, og de har to forslag:

  1. Ta barneskolebussen til Mære barneskole. Da må sønnen vår dra hjemmefra klokken 07.20. Dette skjønner vi ikke hvordan kan fungere, da bussen han må ta videre derfra, går 20 minutter før han er fremme på Mære barneskole.
  2. Ta barneskolebussen til Hamrum, rett utenfor Sparbu sentrum. Den er der ca. 07.50. Der må han i så fall vente i 20 minutter på «korresponderende» buss. Her må han stå på E6 i all slags vær, regnvær, snøstorm, kuling ... uten noe busskur eller ly av noe slag.

Politisk redaktør Siv Sandvik holder deg oppdatert: Abonner på hennes nyhetsbrev her!

Så ringte jeg til fylkeskommunen og snakket med dem. De skulle se på dette, men kom med forslag til en midlertidig løsning, som innebar blant annet å bruke en barneskolerute og en ungdomsskolerute. Det vil i praksis innebære at han kommer for sent til skolen. Gutten er for så vidt fornøyd med denne løsningen, for han kan slumre en times tid på de 15 kilometerne som det er mellom bopel og skolen: Bussene kjører nesten 5 mil for å frakte han denne strekningen.

Atle Sortland er ikke fornøyd med hvordan AtB og fylkeskommunen svarer.   Foto: PRIVAT

Når det gjelder hjemturen, så har vi ikke funnet noen løsning ennå, annet enn samme rute tilbake. I tillegg er det uklarhet mellom AtB og drosjene som skal kjøre skoletransport, noe som heller ikke bidrar til en løsning på problemet.

Vil du vite mer om hvordan du skriver for Midtnorsk debatt? Les mer her!

Hva tenker dere å gjøre med dette? Når får vi et svar, og når blir det ordnet slik at man kommer seg til skolen på en god måte? Eller satser dere på at alle 16-åringene som skal på landbruksskolen skaffer seg sertifikat og kjører selv? Dette virker i alle fall å være praksis her!

Dette kan umulig være verken miljøvennlig eller bærekraftig. Mange av elevene vil kjøre traktor, som bruker flere liter diesel per mil på denne turen. I tillegg vil mange nå på vinteren kjøre med kjetting på traktorene, dette sliter ekstra på hovedveiene som er saltet.

Interessert i debatt? Les flere innlegg her!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe

På forsiden nå