Enkel metode for å «fjerne» forurensning

Malingrester etter veiskraping er et miljøproblem, skriver debattanten.  Foto: Privat

Saken oppdateres.

Langs Bromstadveien, som går forbi Strindheim skole, har det i løpet av vinteren blitt skrapt vekk veioppmerking. Malingsrestene har blitt brøytet opp på fortauet og videre spredt til grøntarealet ved siden av. Fortauet har blitt feiet/støvsugd, så her er det rent og pent. Men på grøntarealet ligger fortsatt malingsrestene.

Ved normal maitemperatur ville gresset hatt større vekst enn i disse kalde dager. Så nå går vel veieier, som er fylkeskommunen, og håper på varmere vær slik at gresset kan gro og malingsrestene forsvinner ut av syne. Brukes gressklipper med bioklipp, det vil si at gresset klippes i småbiter og føres tilbake til jorda, vil malingsflakene bli knust til mikrobiter. Kalles dette å rydde opp etter seg?

Interessert i debatt? Les flere innlegg her!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe

På forsiden nå