Innlegg til Snakk ut

En hyllest til byens bussjåfører

Neste gang du går på bussen, smil til sjåføren.

Saken oppdateres.

Tenk å ta i mot så mye dritt hver eneste dag. Springe fra buss til buss for å rekke neste ruteavgang. Er bussen for sen, ja, da får du jammen meg høre det! Bussprisene har skutt til værs, og det mangler vel ikke på å få høre det òg! Tror neppe det er deilig for en bussjåfør å sitte i en varm og klam buss hele dagen, men sånn er en bussjåførs liv.

Så istedenfor å klage på alt som har med buss å gjøre i Trondheim, har jeg heller tenkt å skryte av dem som virkelig gidder å gjøre denne jobben. Å smile til sjåføren og å se at han/hun smiler tilbake, kan virkelig gjøre en dårlig dag til en bra dag. Tenk hvor mye ditt humør kan smitte over på andre!

Jeg vil si at den sangen: «en bussjåfør, en bussjåfør, det er en mann med godt humør!» kan stemme veldig bra. De aller fleste sjåførene er faktisk blide og hyggelige. Bare et fåtall er ikke det. Vi må begynne å fokusere på det positive. Jeg tror vi er generelt ganske dårlige til det. Og kjære alle bussjåfører: er du en sur gubbe, ikke bli bussjåfør! Det er feil yrke for deg, og du ødelegger ryktet til sangen! Og vi vil vel at alle skal ha et godt forhold til bussjåførene, så flere kjører kollektivt og passer på miljøet?

Neste gang du går på bussen, smil til sjåføren. Dagen din blir mye bedre, og sjåførens dag blir mye bedre. Skaffer du deg t:kort er du nesten garantert å bli elsket. Å komme på bussen med en 500-lapp er i hvert fall tull. Ikke gjør det. Alt i alt er bussjåfører egentlig ganske trivelige personer. Ja, jeg har også møtt noen sure, men jeg velger å se bort ifra dem. Smil når du går på bussen!

En siste kommentar fra meg (noen er sikkert uenig): Hvis bussen din skal gå 13:30 og du kommer presis 13:30, og bussen kjører uten deg: Husk at det er du som er sent ute. Står det at bussen skal gå 13:30, da GÅR den 13:30. Ikke et minutt senere. Når klokka i bussen slår på slaget kjører bussen. Det er din egen feil hvis du da ikke rekker bussen, ikke bussjåføren.

m0i (17)

Smil til sjåføren og få et smil tilbake, råder innleggsforfatteren. Bussjåfør Lars Johan Samdal er en av de mange hyggelige bussjåførene Adresseavisen har truffet ute på reportasje. Dette fra byens travleste bussrute: Rute 5 fra Buenget til Dragvoll. 
        
            (Foto: Foto: JENS PETTER SØRAA)

Smil til sjåføren og få et smil tilbake, råder innleggsforfatteren. Bussjåfør Lars Johan Samdal er en av de mange hyggelige bussjåførene Adresseavisen har truffet ute på reportasje. Dette fra byens travleste bussrute: Rute 5 fra Buenget til Dragvoll.  Foto: Foto: JENS PETTER SØRAA

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå