Innlegg til Snakk ut

Radioen trenger en oppdatering

Vi trenger nye radiosystemer, nye og bedre kanaler og bedre musikk å høre på.

Imre (17) mener vi trenger store endringer og nyvinninger i både radiokanaler og radiosystemer. 

Saken oppdateres.


Her til lands er det mange som hører på radio, hjemme, på arbeidsplassen, og ikke minst i bilen. Men dette er jo ikke alltid bare, bare. De aller fleste bruker jo fremdeles FM-radio, som i beste fall har tolv kanaler. Og alle disse kanalene kan deles opp i følgende grupper; de som spiller suspekt tekno-pop hele tiden (P5, The Voice, NRJ, Radio 1), de som spiller musikk som man må være over en bestemt alder for å kunne like (Radio Norge, P1), kombinasjoner av disse to (P4), eller de i overkant dype kanalene (P2). Liker du ikke disse musikktypene, da sliter du.

Men vent, har det ikke alltid vært så mye prat om DAB-radio? Er ikke dette radioens frelser? Ikke nødvendigvis. I stedet for tolv kanaler i byene og seks på landet, får man nå inn så mye som… tyve. Halvparten av disse er nisjekanaler fra NRK som virkelig tar ordet nisje på kornet. Vi har jazz, folkemusikk, barnemusikk, og en sportskanal som sjeldent sender mer enn tre timer om dagen. Resten av kanalene er akkurat som på FM.

Men, det finnes et tredje alternativ. Internettradio. Har du tilgang på ordentlig internettradio, så fungerer det strålende til hjemmebruk. Men selv ikke dette er uten problemer hvis du skal ta det med deg på farten. Man kan jo alltids bruke smartmobiler med 3G, men internettforbindelsen man får med 3G er sjeldent en drøm på jord, det er dyrt å ha et mobilabonnement med brukbare funksjoner, i tillegg til at enhver brukbar radiostrøm ville slukt opp ens inkluderte 3G-abonnement fortere enn svint.

Og over dammen har jo satellittradio vært det helt store i noen år. Spesifikt den varianten som tydeligvis fungerer omtrent som GPS og som dermed kan brukes i bilen. Men lykke til med å finne et sånt system her til lands, eller i resten av Europa for den saks skyld.

Hva ønsker jeg å få frem med dette, lurer du kanskje på? Vi behøver store endringer og nyvinninger i radiosystemet vårt. Nye systemer, nye og bedre kanaler, og bedre musikk på kanalene. Så enkelt er det faktisk.

Med vennlige hilsener,

Imre Kristoffer Eilertsen (17)

På forsiden nå