I dag bruker vi mer penger på å se på fotball enn å faktisk spille det.

Det finnes mange forskjellige fotballkanaler, og hver av dem har en høy pris. Ikke alle barn i Norge får lov til å ha alle disse kanalene.

Kanalprodusentene vil tjene mer hvis de setter ned prisen på kanalene deres, fordi flere vil bestille dem, og da har penger til andre ting. Vi må til og med betale for norsk fotball. Det blir masse penger i måneden, og selvfølgelig i løpet av året. Hvorfor er det så dyrt?

Det kommer mange flyktninger til Norge, og de har jo ikke penger til å kjøpe kanalene.

Barn vil ikke få lov av foreldrene sine siden det blir snakk om mye penger. De fleste studentene eller dem som nettopp har flyttet hjemmefra, vil ha det tøft for å få tak i de pengene. Det finnes jo puber og restauranter som sender fotballkampene, men det koster jo penger for å kjøpe drikke.

Noen ganger hender det at det blir dårlig forhold på de kanalene, og da betaler vi masse penger for fotballkamper med dårlig kvalitet. Mange barn og unge drømmer om å bli fotballspiller, og da er de kanalene en stor inspirasjon. Å betale mye penger for å se forbildet sitt er veldig unødvendig.

Ikke alle voksne i Norge tjener bra, og da er det ikke alle som har råd til alle fotballkanalene. Vil ikke kanalprodusentene inspirere det norske folk?

Ingen vil bruke all lønningen sin på dyre fotballkanaler. Alle fotballinteresserte folk her i Norge får ikke se alle kampene de vil, fordi kanalene er så dyre. Kanalene blir for dyre for barn og unge. Produsentene må huske at vi må også bruke mye penger på fotballutstyr, og da hjelper det ikke med svindyre fotballkanaler! Det bør ikke koste så mye penger for å like fotball.

Jente (13)