Vi har i Adresseavisen kunne lese at Høyre og NHO med flere tar til orde for å utvide skjenketidene. Dette er en kursendring som Senterpartiet ikke stiller seg bak. Politiet har tidligere uttalt at dagens skjenkestopp kl. 02.00 som ble vedtatt i 2008 fungerer godt, og har hatt en positiv innvirkning på volden i byen som har vært knyttet til utelivet. De sier også at byen fremstår roligere og tryggere nå enn det den gjorde tidligere. Dette er forhold som veier tungt for oss når vi har valgt å lande på et nei til utvidede skjenketider.

Samtidig er det helt klart at det er flere andre tiltak som også har hatt en positiv virkning på utviklingen. Det bør samtidig ikke være et argument for å fjerne ett av flere tiltak for å skape en trygg by og uteliv. Det er totalen av tiltakene som ofte fører til resultat, ikke enkelttiltak i seg selv.

Vegard Tillerflaten og Aleksander D. Rønningen Foto: Privat

Rusfeltet sin samarbeidsorgan Actis og Blå-kors, som begge er aktører som arbeider innen rus- og avhengighetsfeltet, har i tidligere innlegg i Adresseavisen uttalt seg kritisk til utvidet skjenketid. Actis viser i sitt innlegg den 17.05.23 til forskning på sammenhengen mellom skjenketid og rusrelatert vold knyttet til utelivet, og en undersøkelse som er gjennomført av IGOT, som viser at folk flest ikke ønsker mer drikking i Trondheim. Dette er stemmer det er verdt å lytte til i denne debatten. Vi må også høre på de som arbeider i bransjen. Det handler tross alt om arbeidsmiljøet deres.

Når vi har snakket med de som organiserer de ansatte i utelivet, er deres oppfatning tydelig. Økte skjenketider oppleves ikke som attraktivt, og er ikke noe de ønsker. Disse stemmene har vi valgt å lytte til når vi har landet på at skjenketiden ikke bør utvides. Trondheim Senterparti sin tidligere politikk på området står fast. Vi må ta et ansvarlig valg rundt skjenketiden i byen vår.

Politikerne har sine valgkampsaker – men hva er din? Send inn din tekst til debatt@adresseavisen.no.

Adresseavisen har tidligere skrevet om debatten om utvidet skjenketid. Les om den her.