De siste årene har Rosenborg kvinner for alvor satt sine spor. Gleden for spillet har lyst ute på banen, og dette har smittet over på oss som har fulgt laget. Rosenborg kvinner har tatt oss med på en imponerende reise, mot suksess. I år har vi sjansen til å ta «the double». Og ja, jeg sier «vi» fordi det faller seg naturlig.

18. november spiller Rosenborg kvinner mot Vålerenga, jeg håper alle fotballinteresserte skal huske den kampen som en stor begivenhet. Jeg har sett Rosenborg kvinner spille på Lerkendal tre ganger. Men jeg har savnet spesielt én ting: Kjernen.

Hvorfor kan ikke Kjernen møte opp på kamp? Koster det så mye å stille opp for damelaget én-to ganger i året på Lerkendal?

I mars kunne vi lese på nrk.no at «Da RBK kvinner ville fylle Lerkendal før sluttoppgjøret mot Brann 12. juni i fjor, var det uaktuelt å stille for supporterklubben».

Jeg krysser alt jeg har for at det ikke er uaktuelt denne gangen, men følelsene er kanskje ikke ekte nok nå heller for Kjernen?

Hvorfor kan ikke Kjernen møte opp på kamp? Koster det så mye å stille opp for damelaget én-to ganger i året på Lerkendal? spør Stine Maria K. Reitan. Foto: Privat

Tenk på hva dette kan bety for Rosenborg kvinner, oss på tribunen og kvinnefotball generelt. Tenk på hva dette kan gjøre for barn og ungdom, både jenter og gutter. Jeg tenker tilbake på min barndom, da laget jeg spilte for fikk beskjed om at vi skulle få stå i klokkesvingen på Lerkendal. Dette er en opplevelse jeg unner flere barn og ungdom. Vi trenger det.

Jeg får nesten frysninger av å tenke på det. Laget går ut på Lerkendal, flere tusen applauderer på tribunen, og på Øvre øst står Kjernen. Tenk på den stemninga, det bildet som kan skapes på Lerkendal den dagen. Sammen med Kjernen håper jeg også at vi kan se flere fra herrelaget denne novemberdagen.

Det er på tide at vi alle viser kvinnelaget den respekten og støtten de fortjener.

18. november tar jeg med meg fem andre på Lerkendal, jeg håper flere møter. Jeg håper på en ny publikumsrekord, en rekord ingen i Norge kan slå eller ta fra oss trøndere. I mitt hode er det faktisk uaktuelt at Vålerenga møter opp og overdøver Lerkendal med sine rop. Hvis det er noe som kan skapes på tribunen på Lerkendal, er det volum og trøkk. Jeg krysser fingrene for at denne kampen blir noe av det mest ekstreme vi har opplevd.

Den nyoppretta supportergjengen «Troillongan» savnet stemninga fra Lerkendal og skapte den på Koteng Arena under NM-semifinalen mot LSK. Det var skikkelig stemning på tribunen da Rosenborg vant 2–1. Tårer av glede ble felt, og ingen hadde det travelt med å dra hjem. Den imponerende reisen fortsetter til Ullevaal.

De første skikkelige ordene jeg sa til kjæresten min da vi hadde fått summet oss var: «Næi, ska vi te Oslo, da?» 26. november er det cupfinale, og vi skal på kamp. Jeg forstår at ikke alle har denne muligheten, men vær så snill, Kjernen. Bli med til Ullevaal. Bli med og skap en ramme rundt denne kampen som vi aldri har opplevd. La oss sammen stå i svart og hvitt, med RBK drakt og skjerf hevet over hodet. Vi skal høres på Ullevaal. Det er min drøm.

Tirsdag 17. Oktober på Adressahuset: Portrettintervju LIVE med Kent Ranum / Facebook

Blir man lykkeligere uten skjerm? Møt Michael Stilson som har vært avlogga siden september: Avlogga: Lykkeligere uten skjerm? / Facebook