Når disse representantene snakker i media representerer de ikke oss studenter.

I gamle Hellas hadde ca ti prosent stemmerett. Ved valg av studentpolitikerne som nå uttaler seg på vegne av samtlige studenter var valgoppslutningen 12.8 prosent. Når disse representantene snakker i media representerer de ikke oss studenter. Ei heller representerer to dekaner alle sine ansattes meninger.

I adressavisen 9. sept. blir vedtaket om sammenslåing av NTNU bejaet. Til og med politisk redaktør Siri Wahl-Olsen glemmer at en politisk redaktør skal se saker fra flere sider og stille spørsmål ved hvordan en prosess har foregått. Vedtakene som nå er fattet om flytting av Dragvoll er fattet ovenfra. Studentrepresentantene er de eneste av studentene som kommer fram i media, og de stiller seg bak ledelsens vedtak om samling, man vet lite om studentenes egentlige meninger. Vedtaket om flyttingen av Dragvoll er en viktig beslutning med tanke på Trondheims framtid, men ikke nødvendigvis til det bedre. Det fysiske byrommet vil alltid være med på å forme hvordan menneskene trives i byen. Det vil også påvirke samfunnsøkonomien. Dette belyses ikke i regjeringens siste rapport om samling av campus, ei heller har dette aspektet blitt belyst i media.

Kreativiteten for å løse «avstandsproblemet» mellom campusene har ikke gjenspeilet at NTNU er et universitet med verdensledende forskning innen flere teknologiretninger. Førerløse trikker, gondolbaner, rullebånd som på flyplasser og effektive shuttlebusser er bare noen eksempler på noen løsninger som blir tatt i bruk rundt om i verden for å løse tilsvarende problematikk.

Kampen er ikke over – i hvert fall bør alle bli hørt!

Selv om vedtaket er fattet er hverken tomter kjøpt, solgt eller hus bygget. Jeg utfordrer Adressa-redaksjonen til å gå inn i dette materialet med et granskende journalistisk blikk heller enn å ta studentrepresentantenes ord for god fisk og henge seg på Røe Isaksens «raske vedtak» uten en kritisk tanke. Det ville vært svært interessant med en spørreundersøkelse blant studenter og lærere på Dragvoll om denne saken. Som politisk redaktør bør Siri Wahl-Olsen ta for seg de demokratiske problemene dette vedtaket er gjenstand for. Ovenfra-og-ned-vedtak er i den politiske vinden.

Ikke generaliser disse utspillene og vedtakene, og skriv «[…] studentene hele tiden har gått inn for en slik løsning» når bare 12.8 prosent av oss har vært med å velge våre representanter.

Dette er ikke demokrati og det er medias jobb å være den «fjerde statsmakt».