Barack Obama satser alt på at tilliten til ham som president skal gi ham de siste stemmene.

Valgkampinnspurten er nesten som et ekko av 2008, da utfordreren Obama feide den upopulære George W. Bush ut av Det hvite hus. En Obama i forsvarsposisjon appellerer nå til velgerne med argumenter som til forveksling ligner på dem Bush prøvde.

-Dere kjenner meg, er Obamas appell de siste døgnene før valget. -Dere vet hvor jeg står, hva jeg tror på, og i hvilken retning jeg leder. Dere kan være frustrert over fremdriften, men dere vet hva jeg tror på, er budskapet. Han spiller på en kjent oppskrift, som skal få velgerne til å velge det trygge og kjente fremfor en fundamentalt ny kurs inn i ukjent terreng for landet.

Obama fremstår nå som mer energisk og entusiastisk enn tidligere i valgkampen. Og håndteringen av stormen Sandy har fått frem statsmannen i ham. Men vi ser ingen Obama-mania som i 2008. Obama scorer høyest når det gjelder å ha forståelse for folks hverdagsproblemer. Men han er litt mindre den kule kompisen som mobiliserte unge velgere i 2008.

Utfordrer Mitt Romney forsøker å overta Obamas «change» fra 2008. Han lover velgerne virkelig forandring dersom han vinner, og advarer mot å fortsette med den samme kursen i fire nye år. -Presidenten lovet forandring, men klarte ikke å innfri, sier Romney, som vil ha en ny økonomisk kurs som kan skape flere jobber.

En fersk meningsmåling (Washington Post - ABC) viser at 54 prosent av velgerne sier de har et positivt inntrykk av Obama, tilsvarende tall for Romney er 53. Blant de uavhengige velgerne står de helt likt.

Nasjonale meningsmålinger viser også at de to ligger omtrent helt likt. Men ørsmå nyanser i målingene på delstatsnivå viser at Obama har overtaket når det gjelder antall valgmannstemmer. Denne helgen har både Obama og Romney brukt i viktige vippestater.

Ingen ting er avgjort før det er avgjort.