- Jasså. Femogtyve og «jobber» med spill – tjener du penger på dette da?

Erfaringer gjort med gamle onkler og tanter på slektstreff gir altså en glimrende innledning til dagens emne; det ER godt mulig å gjøre seg gode penger på spill.

Når det er sagt så er det jo relativt trist at målestokken for det man driver med er penger, men dette vet man jo naturligvis. Kanskje man kunne begynne å måle, om det da er så eitrende nødvendig, i andre verdier som for eksempel opplevelser og det fullstendig relative begrepet lykke.

Nok om det, det var vel penger det skulle snakkes om!

adressa.no har denne våren vært velsignet (?) med blogger om elektronisk sport skrevet både fjernt og nært. Jeg har vært så heldig å få dele morsomme og ikke fullt så morsomme øyeblikk fra konkurranser rundt om i verden hvor spillet Counter-Strike har vært katalysatoren. CS, som det heter på folkemunne er et PC spill og det har historisk sett vært plattformen disse turneringene har blitt arrangert på. Med konsoll-krigen som nå raser er dette i ferd med å endre seg.

Microsoft var tidlig ute med sin XboX 360 i fjor og med storselgende flaggskip som Halo, Halo 2 osv. er de vel inne på markedet med over 13 millioner solgte enheter - bare i USA. Oppslutningen om spillkonsollen er bra og med muligheter for å gå på nett gir det uante muligheter (fra spillkonsoll perspektivet alle fall) til interaksjon mellom brukerne.

Som et ektefødt barn av nettjenesten XboX Live kom MLG til verden i 2002. MLG, eller Major League Gaming , er forsøket på å sportsliggjøre konsollspilling og med så sterke kapitalkrefter i ryggen som det Bill Gates selskap står for så ble det en umiddelbar suksess.

Dessverre for tomletrykkende nordmenn eksisterer MLG utelukkende i USA, men det kan kanskje være fristende å melde flytting etter å ha lest de neste tre-fire avsnittene?

MLG tilbyr de beste lagene kontrakter. I korte trekk betyr det at lagene kun stiller opp på arrangement i regi av MLG – ”serien” eller ”ligaen” eier altså rettighetene til lagene. Dette er en velprøvd modell i USA og setter MLG i stand til å ”selge” ligaen til massemedia på en meget effektiv måte.

Det sendes jevnlig fra Major League GamingUSA Network , disse episodene kan også sees på internett.

Spillerne jobber ikke for knapper og glansbilder heller – MLGs svar på RBK, laget med det fryktinngytende navnet ”Final Boss” skrev tidligere i år under på en treårskontrakt verdt 1 million dollar. Jyplingene i laget ”Carbon” har yppet seg mot de regjerende mestrene i hele 2006 og ved årets siste konkurranse forrige helg klarte de omsider å vippe ”Final Boss” av pinnen.

Turneringen gikk i Las Vegas og for innsatsen dro ”Carbon” hjem med en sjekk på 100 000 dollar. De fire spillerne går på high school (sammenlignbart med videregående her hjemme).

Før det skrikes om at guttene bare spiller et TV-spill husk endelig på at Skjelbred løper etter en ball han også.

Mer om Major League Gaming kan du lese om på Norges største gaming portal, Catch Gamer .

Foto: Arve Bremseth
Vinnerlaget "Carbon" fra sesongens siste konkurranse i Las Vegas. Foto: www.mlgpro.com