Ny sesong med «Anno»:

- Trondheim som by kommer veldig godt ut av det

Neste sesong av NRK-serien «Anno» ble spilt inn i Trondheim.

Dette er deltakerne i neste sesong av «Anno».  Foto: Frank Foss/NRK/STRIX

Saken oppdateres.

- Å være med var helt sykt. Det var ulikt fra alt annet jeg har vært med på før. Det ble som å leve i en boble, til slutt glemte jeg nesten hvordan det var i den virkelige verden, sier Hanne Vikan fra Byneset som var deltaker i årets sesong. 

LES OGSÅ: - Det er alltid noen som mener vi ikke er historisk korrekte

Kastet telefonen

Vikan meldte seg på for å lære nye ting og oppleve noe hun mener hun aldri kunnet ha opplevd på en vanlig ferie. Innspillinga varte i to måneder, og det har gjort stort inntrykk på Vikan:

- Jeg føler at jeg har fått andre verdier og holdninger etter å ha vært med. For eksempel har jeg ikke iPhone lenger. Det er fordi jeg merka at når man ikke har telefon blir man mer oppmerksom rundt hverandre. Man er på en måte ikke til stede til noe. Nå har jeg en bitte liten Nokia-telefon, jeg aner ikke hvilken modell det er, ler hun.

Til vanlig studerer Vikan til å bli lærer i Bodø, men tok seg fri fra studiene for å være med på «Anno». Det sier hun var vel verdt det.

- Om jeg så hadde fått hele studieåret underkjent så hadde det vært verdt det, for det var en så sinnssyk opplevelse. Det var godt samhold i gruppa og jeg lærte mye. Det tror jeg tv-seerne kommer til å gjøre også, sier Vikan.

LES OGSÅ: NRK innførte forbud mot fotografering i Midtbyen

Spilt inn i Trondheim

Årets sesong spilles inn i Trondheim og deltakerne lever i det som skal forestille 1537. Det synes Trondheimsjenta Vikan er ekstra stas.

- Det blir fantstisk reklame for Trondheim. Vi var rundt i hele byen og det ble filmet i dronekamera. Jeg tror byen vår kommer veldig god ut av denne sesongen med «Anno», avslutter hun.

LES OGSÅ: Nå starter innspillingen av Anno i Trondheim

Odelsjenta Hanne Vikan fra Byneset gleder seg til å se seongen på TV med familie og venner.  
        
            (Foto: Frank Foss/NRK/STRIX)

Odelsjenta Hanne Vikan fra Byneset gleder seg til å se seongen på TV med familie og venner.   Foto: Frank Foss/NRK/STRIX

På forsiden nå