Bergens Tidende møter Erna Solberg sent fredag kveld på Hotel Norge i Bergen, der hun har tilbrakt kvelden sammen med næringslivsledere og politikere på årsmiddagen til Bergen Næringsråd.

Statsministeren fikk beskjed om angrepene i Paris ved 23.30-tiden. Så langt er det ikke satt nasjonal kriseberedskap, men Politiets sikkerhetstjeneste (PST) bekreftet ved midnatt at de har styrket sin beredskap etter angrepene i Paris.

- Viktig med ro

Det var en forsiktig statsminister som sent i fredag kveld uttalte seg til Bergens Tidende.

- Vi vet veldig lite om hvem som står bak, men det ser ut til å være et voldsomt angrep, sier Solberg. Jeg tenker først og fremst på ofrene, sier statsministeren.

Solberg understreker at det er viktig at vi nå gir politi og myndigheter ro til å finne årsaken.

- Vi lever i en ustabil verden. Det er nå viktig med nasjonal ro og at vi ikke gjør andre til syndebukker for det enkeltpersoner har gjort.

Hun forteller at det foreløpig ikke er det gjort endrede vurderinger med tanke på sikkerheten her hjemme.

- Vi har ikke kommet så langt, sier hun.

- Terrorisme vil aldri seire

Utenriksminister Børge Brende ga i gpr kveld uttrykk for sjokk og forferdelse over angrepene i Paris.

"Jeg er dypt sjokkert av de forferdelige angrepene i Paris. Mine tanker er hos ofrene og deres familier", skrevhan på Twitter nå i kveld.

Brende legger til at han nå er veldig bekymret av meldingene om at det er tatt gisler.

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg sier også at han er dypt sjokkert over angrepene i Paris.

Norges tidligere statsminister sendte sin melding til Frankrikes folk via sin Twitter-konto.

– Jeg er dypt sjokkert over de forferdelige angrepene i Paris. Vi står sammen med Frankrikes innbyggere. Terrorisme vil aldri seire over demokratiet, skriver Stoltenberg.

Står skulder til skulder

President Barack Obama kaller ifølge det amerikanske nettstedet Politico og NTB angrepene et avskyelig forsøk på å terrorisere uskyldige sivile.

Obama gjør det klart at USA står skulder ved skulder med Frankrike i kampen mot terrorisme, og at USA skal gjøre alt som er nødvendige for å «bringe terroristene for retten»

Han vil ikke ikke spekulere på hvem som står bak ennå.

Sikkerhetstjenesten Homeland Security sa kort tid etter angrepene i Paris at det ikke foreligger noen kjent, konkret trussel mot USA.

Angrepene fører ikke til skjerping av sikkerheten på offentlig transport eller større arrangementer i USA.

Sjokkert

Storbritannias statsminister David Cameron sier han er sjokkert over angrepene.

– Jeg er sjokkert over kveldens hendelser i Paris. Våre tanker og bønner går til det franske folket. Vi vil gjøre at vi kan for å hjelpe, skriver Cameron på Twitter, ifølge NTB.