Midlertidig løsning:

Byens nye bobilparkering

Mandag klaget naboene på bobilparkeringa i Klostergata på Øya. I dag har bobilistene fått et nytt parkeringsalternativ i Trondheim.

Oliver Seibert hadde først tatt turen til Øya, men fikk beskjed av en parkeringsvakt at de måtte kjøre videre til Haakon VII's Gate for å finne ledig parkering. Nå vil han spasere inn til byen for å se Nidarosdomen sammen med Dana og hunden Susi. – Dette er en helt OK plass å parkere for én natt, sier Oliver Seibert. 

Saken oppdateres.

- Vi har funnet en nødløsning, sier drifts- og kontrollsjef i Trondheim Parkering, Steinar Myhr.

Mandag ettermiddag var det var rundt 20 bobiler som hadde parkert ulovlig i Klostergata. Bobilparkeringa ved Øya stadion var full og turistene lette etter andre løsninger. De fleste skjønte ikke skiltingen. Denne gata har soneparkering og det er det bare beboere som har rett på.

LES BAKGRUNN: Byen har ikke plass til bobiler

Åpnet opp på Lade

Frustrerte naboer klager over det som er et gjentakende problem på denne tiden av året: At byen ikke har nok parkering til turister i bobiler.

- Nå har vi åpnet for bobilparkering ved idrettsanlegget på Lade.

Adressen er Håkon VII's gate 2 og stedet er den store parkeringsplassen ved siden av fotballbanene, ved klubbhuset. Ved siden av Autronicabygget.

- Der tror jeg ikke det blir fullt med det første, sier Steinar Myhr.

Øya har 10 gratisplasser og 30 betalingsplasser for bobiler. Myhr har ikke oversikt over eksakt hvor mange bobiler det vil bli plass til på Lade, men regner med det skal holde, om bobilistene ønsker å kjøre dit.

LES OGSÅ: Mål om permanente bobilløsninger innen 2017

Kun parkering

Som på Øya er det er ingen andre fasiliteter enn søppeltømming på stedet. Ikke strøm, vann og septiktømming, som på en fullt utstyrt campingplass.

- Vi setter opp søppelcontainere på onsdag og de første turistene har allerede parkert, sier Myhr fornøyd.

Fornøyde er også Oliver Seibert fra Tyskland. Han hadde først tatt turen til Øya, men fikk beskjed av en parkeringsvakt at de måtte kjøre videre til Haakon ViII's gate for å finne ledig parkering. Nå vil Oliver Seibert spasere inn til byen for å se Nidarosdomen sammen med Dana og hunden Susi.

- Dette er en helt ok plass å parkere for én natt, sier Oliver Seibert.

Steinar Myhr i Trondheim Parkering karakteriserer parkeringsordningen som en nødløsning. Den kom etter sommertilstrømmingen av turister til byen hadde begynt å ta seg opp.

- Da må vi jo forsøke å ordne opp.

3,5 kilometer fra  Midtbyen

Nå er informasjonen ut på Trondheim Parkerings hjemmesider.

- Vi har også vært i kontakt med ulike bobilforeninger for å få ut informasjonen på deres hjemmesider, sier Myhr.

Også alle byens trafikkbetjenter/byverter vil være behjelpelige med å anvise turister til Lade.

Om bobilfolket vil være fornøyde med 3,5 kilometers gange, sykkel eller buss til sentrum vil resten av sommeren vise.

- Vi ser nå an hvordan dette vil fungere frem til helga, sier Steinar Myr.

Han antyder at det skal kunne gå an å få til en løsning eller to i tillegg til denne.

- Trondheim Havn har også sagt seg villige til å hjelpe til å finne løsninger og vi er i dialog med Trondheim Spektrum. Men foreløpig er det Lade som gjelder, understreker drifts- og kontrollsjef i Trondheim Parkering, Steinar Myhr.


Steinar Myhr, Trondheim Parkering 

Steinar Myhr, Trondheim Parkering 

På forsiden nå