Trondheim på Pokémon-toppen

Nesten 9000 Telia-kunder jakter på de virtuelle monstrene i Trondheim.

Rundt 250 000 personer som benytter Telia-nettet jakter på Pokémon med spillet Pokémon Go i Norge. 

Saken oppdateres.

Mobilspillet Pokémon Go topper nedlastningslistene, og i USA rapporteres det om millioner av brukere. Men hvordan ligger vi an i Norge, og ikke minst i Trøndelag?

Trondhjemmere på tredjeplass

Ferske driftstall fra Telia viser at elleve prosent av deres kunder spiller Pokémon Go. På landsbasis topper Oslo brukerstatistikken i Norge – med over 21 000 brukere. Like bak ligger Bergen og Trondheim, med rundt 9000 Pokémontrenere.

I utgangspunktet er dette driftsrelaterte tall Telia har hentet ut for å kunne ivareta brukeropplevelsen for sine kunder.

- Når vi ser en eksplosiv vekst lik den vi ser nå, må vi være i stand til å monitorere dette. Vi vil sørge for at det er tilstrekkelig med kapasitet, og sikre brukerne våre en god kundeopplevelse, sier teknisk direktør i Telia Norge, Jon Christian Hillestad.

LES MER: Se hvordan det gikk da vi testet det populære spillet i Trondheim

Fire av ti mellom 20 og 30 år

Telia har også mulighet til å se hvilke aldersgrupper som står for datatrafikken. Tallene viser et aldersspenn på mellom 20 og 70 år, der den desidert største brukergruppen i Telia-nettet er mellom 20 og 30 år på 37,1 prosent.

- Litt i overkant av 15 prosent er i aldersgruppen 30 til 40 år, og blant de over 40 finner man hele 32 prosent av alle Pokémon Go-spillerne, sier kommunikasjonsansvarlig Kristian Fredheim i Telia Norge.

Onsdag viste tallene fra mobildatatrafikken at det var rundt 200 000 brukere av applikasjonen på landsbasis. Allerede dagen etter, på torsdag, steg tallet med rundt 50 000 nye brukere.

- Det som er så fascinerende er at dette vokser så fort, med et ekstremt antall brukere på veldig kort tid, også i global målestokk. Det har vi aldri sett før.

LES MER: Pokémon Go ble fredag sluppet i Japan, Pokémons hjemland.

Jakter nesten like mye på ferie

- Norske Telia-kunder har i sommer spilt Pokémon Go på alle verdens kontinenter, i over 50 ulike land. På topp troner ferierende nordmenn i nabolandet Sverige, tett fulgt av Spania og Danmark, sier kommunikasjonsansvarlig i Telia Norge, Kristian Fredheim.

Tall basert på mobildatabruken til norske Telia-kunder i utlandet viser at hele 43 prosent har vært på pokémonjakt utenfor Norges grenser. Det har blitt billigere å surfe på ferie, og mange mobilabonnenter merker ingen forskjell når det gjelder priser på mobildata i Europa.

LES MER: - Jeg måtte ut av senga i dag, det var en Pokémon utenfor huset

Hillestad presiserer at tallene de har hentet ut er anonymiserte og aggregerte tall, og ikke på personnivå. Personvern er alltid i høysete i forbindelse med slike analyser.

Totalt har Telia Norge nesten 2,3 millioner kunder, noe som tilsvarer i underkant halvparten av Norges befolkning.

Ingen stor økning i mobildata-trafikken

Hillestad berømmer også utviklerne for god programmering når det kommer til hvor mye mobildata spillet trekker.

- Vi ser ingen signifikant økning i mobildatabruk i forbindelse med appen, sier han.

Telenor har ikke noen oversikt over hvor mange som spiller Pokémon Go via deres mobilnett. Pressevakt Atle Lessum i Telenor opplyser at de sjekket om Norges-lanseringen av spillet dette noen innvirkning på mobildata-trafikken hos dem.

- Det var ingen massiv økning slik vi har sett i forbindelse med store idrettsarrangement eller lignende. Det trenger ikke bety at det ikke er mye trafikk på grunn av spillet, men vi ser ingen spesielle utslag, sier han.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

Telia har hentet inn tall som viser hvilke kommuner som har flest Pokémontrenere som innbyggere. Trafikken måles opp mot applikasjonens egne servere. 

Telia har hentet inn tall som viser hvilke kommuner som har flest Pokémontrenere som innbyggere. Trafikken måles opp mot applikasjonens egne servere. 

Grafen viser norske Telia-kunder som bruker mobildata på Pokémon Go, fordelt etter aldersgruppe. 

Grafen viser norske Telia-kunder som bruker mobildata på Pokémon Go, fordelt etter aldersgruppe. 

Lavere kostnader for datatrafikk i utlandet fører til at Nordmenn også spiller mye Pokémon Go på ferie denne sommeren. 

Lavere kostnader for datatrafikk i utlandet fører til at Nordmenn også spiller mye Pokémon Go på ferie denne sommeren. 

På forsiden nå