Kommentar

Sju grønne trøndere å se opp for

Miljøpartiet De Grønne er et ungt parti. Det er også de politiske talentene. Her er et knippe trøndere som har eller kan få stor innflytelse i partiet.

Saken oppdateres.

Une Aina Bastholm (31), Rennebu/Trondheim

Å kalle henne et talent, er nok en underdrivelse. Bastholm er nasjonal talsperson i MDG og har allerede markert seg som en dyktig og engasjert politiker. Kan bli partiets eneste stortingsrepresentant etter valget.

Une Aina Bastholm  Foto: MDG

LES OGSÅ: Annerledespartiet som ikke bør bli helt voksent

Ingrid Liland (27), Vikna

27-åringen fra Ytre Namdalen imponerte hele partiet som leder av programkomiteen. Programarbeid i Miljøpartiet er slett ikke for amatører. Liland har vært leder i Elevorganisasjonen, og er nå førstekandidat for MDGs stortingsliste i Nord-Trøndelag. Regnes som et kjempetalent.

Ingrid Liland 

Tore Dyrendahl (27), Rissa

Fosningen er i dag fylkestingsrepresentant for MDG i Sør-Trøndelag og har studert energi og miljø ved NTNU. Har vært aktiv i Grønne studenter, 4H, Ingeniører uten grenser og ISFiT. En politiker mange har tro på.

Tore Dyrendahl 

Lars Gaupset (33), Trondheim

Har vært sentral i oppbygginga av partiet og ble på landsmøtet gjenvalgt som partisekretær. Har hatt en rekke verv i partiet og regnes som en av partiets mest erfarne politikere.

Lars Gaupset  Foto: MDG

Ola Eian (23), Osen

Den unge fosningen er i dag nasjonal talsperson i Grønn Ungdom, og har representert ungdomspartiet i programkomiteen. Har studert biologi og naturforvaltning på Ås, og er dypt engasjert i friluftsliv og landbrukspolitikk. Regnes som en politiker for framtida.

Ola Eian  Foto: MDG

Line I. Fjørstad (24), Trondheim

NTNU-studenten er i dag leder av Grønn Ungdom i Sør-Trøndelag og er fast representant i bystyret i Trondheim. Hun får mye ros for jobben hun gjør i Trondheim.

Line I. Fjørstad  Foto: MDG

LES OGSÅ KOMMENTAREN: Når barna våre sliter

Daniel Rees (35), Verdal

Verdalingen er utdannet statsviter fra NTNU, men har i mange år hatt ulike rådgiverjobber i partiet. Nå er han byrådssekretær og Lan Marie Bergs høyre hånd i Oslo.

Daniel Rees  Foto: MDG

På forsiden nå