Generalsekretæren glemte varselet fra Navarsete

Overfor NRK innrømmer Senterpartiets generalsekretær at han glemte varselet fra Navarsete da han i vinter ble spurt om det fantes metoo-saker i partiet.

Generalsekretær Knut M. Olsen (t.v.) sier han glemte varselet fra Navarsete. Bildet er fra pressekonferansen etter et sentralstyremøte i Senterpartiet i 2014.  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Nå vil Knut M. Olsen finne ut hvem som sendte meldingen som lød «Vi har lyst på fitta di» til tidligere partileder Liv Signe Navarsete.

Ifølge Nationen kom meldingen fra tidligere statssekretær Morten Søbergs Facebook-konto, da han og flere Sp-politikere var på fest i Åre.

– Meg bekjent var dette en privat tur, opplyste Olsen til Adresseavisen onsdag kveld.

Oppfattet saken som avsluttet

Til NRK sier generalsekretæren at varselet ville blitt håndtert annerledes i dag enn den gang. Han forteller også at han glemte varselet da han ble spurt om metoo-varsler i partiet.

– Grunnen til det var at dette var en sak som vi oppfattet som avsluttet, og den gangen førte vi dessverre ikke logg på varslene. Det var rett og slett slik at jeg ikke husket den saken da dette kom opp. De andre varslene vi har fått til partiet har kommet i høst og i vinter, sier Olsen til NRK.

Han sier til VG at han ikke vil gå inn på detaljer i håndteringen, men at de vil forsøke å finne ut hvem som er avsender.

Generalsekretæren forteller også at de nå har skjerpet rutinene for skriftliggjøring av varselsaker.

– Nye retningslinjer for håndtering av denne typen saker har vært ute i organisasjonen, og ble vedtatt av landsstyret nylig. Blant annet har vi innført en kryptert loggføring, opplyser Olsen til VG.

Trøndere tar avstand

Flere trønderske Sp-topper var ifølge Nationen til stede på festen, deriblant Sp-nestleder Ola Borten Moe, Stjørdal-ordfører Ivar Vigdenes og Steinkjer-ordfører Bjørn Arild Gram. Samtlige av dem tok avstand fra meldingen sendt til Navarsete.

Etter det Adresseavisen erfarer, var det ytterligere personer til stede på festen.

Adresseavisen spurte onsdag kveld nestleder Ola Borten Moe om en kommentar til saken. Han viste da til et sitat gitt til VG:

– Det er en uakseptabel melding, som jeg først ble kjent med uken etter turen. Behandlingen av den saken i partiet har ikke vært mitt ansvar, sa han til dem.

Bjørn Arild Gram skrev i en tekstmelding at han synes det er «trist og beklagelig at noen sendte en slik melding den gangen.»

– Jeg kjenner ikke mye til håndteringen av saken, skrev han.

Stjørdal-ordfører Ivar Vigdenes sa han tok avstand fra meldingen, og at han ikke var part i dette.

– Jeg har følgelig heller ingen ytterligere kommentarer, sier han.

På forsiden nå