Sju smittetilfeller i Stjørdal

Planlegger massetesting av nærkontakter.

Saken oppdateres.

«Stjørdal hadde to positive på hurtigtest i går som nå er bekreftet med PCR i dag. I tillegg har fem nærkontakter av de smittede testet positivt i dag», skriver kommunen i en pressemelding mandag kveld.

Totalt 165 er satt i smittekarantene og om lag 450 husstandsmedlemmer av disse blir satt i ventekarantene, opplyser Stjørdal kommune.

«Dette omfatter mange barn. De er tilknyttet Aglo barnehage sentrum og Fagerhaug Internationale skole i Stjørdal. Vi har ikke mistanke om at de har fått smitten i skolen eller barnehagen», heter det i pressemeldingen.

- Det er tette bånd mellom de som er testet, så de har vært godt kontrollert. Men vi må teste dem som har vært rundt dem i det siste, sier kommuneoverlege Leif Edvard Muruvik Vonen.

Det planlegges massetesting av nærkontakter på onsdag. I pressemeldinga står det at «alle som blir testet må vente på klarsignal fra smittesporingsteamet før de kan avslutte karantene, dette gjelder uansett eget testresultat.»

- Siden det er snakk om en del barn fra barnehager og skoler føler vi at vi har grei kontroll lokalt i Stjørdal, sier Vonen.

«Vi vil følge situasjonen nøye fremover, og samarbeider tett med andre nærliggende kommuner også uken som kommer», heter det i pressemeldingen.

På forsiden nå