Dette tror politiet er den siste kjente observasjonen av savnede

En mann i 30-årene har vært savnet fra Trondheim sentrum siden natt til lørdag. Politiet tror de nå kan ha identifisert den savnede ved Trondheim torg den aktuelle natten.

Dronepilot konsentrerte seg om søk i Nidelva onsdag.   Foto: jan langhaug

Saken oppdateres.

– Politiet bruker store ressurser og innhenter omfattende mengder videoovervåkning fra aktuelle steder i Trondheim. Vi er også i gang med gjennomgang av allerede innhentet videoovervåkning, og vi mener å ha identifisert den savnede rundt klokken 01.00 natt til lørdag like ved Trondheim torg, opplyser politiadvokat Ane Kolstad Stemre ved Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

Om du har observert den savnede eller har andre observasjoner som kan tenkes å være relevante, ta kontakt med Trøndelag politidistrikt via nettsiden tips.politiet.no/trøndelag eller via telefon 73 48 94 00.

Den savnede mannen beskrives som cirka 175 centimeter høy, godt trent, har flere tatoveringer og er hårløs på hodet. Den aktuelle kvelden skal han ha vært kledd i mørkeblå genser, mørkeblå jakke med hvit krage, dongeribukse og sneakers.

Har du noen relevant informasjon om den savnede mannen? Bruken av bildet av den savnede er ifølge politiet avklart med nærmeste pårørende.   Foto: Politiet/Privat

En rekke avhør

Mannen ble meldt savnet mandag kveld, og politiet gikk ut med saken i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

I meldingen sto det at siste sikre observasjon av den savnede ble gjort på et utested i Trondheim sentrum rundt midnatt natt til lørdag 19. februar. Nå mener politiet altså at de også kan ha identifisert ham ved Trondheim torg rundt klokken 01.00.

– Det er gjennomført en rekke avhør i saken, blant annet av vitner som skal ha observert og/eller hatt kontakt med den savnede før og etter midnatt. Politiet gjennomfører fortsatt avhør i saken og følger fortløpende opp tips fra publikum, skriver politiadvokat Stemre til Adresseavisen.

Politiet mener å ha identifisert den savnede ved Trondheim torg rundt klokken 01.00 natt til lørdag. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.   Foto: Roar Blåsmo-Falnes

Fant eiendeler

Stemre opplyser onsdag ettermiddag at politiet fortsatt holder alle hypoteser åpne om hva som kan ha skjedd med savnede.

- Vi har ikke noen konkrete holdepunkter i noen retning om hva som kan ha skjedd med savnede, sier hun.

Politiadvokaten opplyser at savnedes førerkort og mobiltelefon ble funnet av to forbipasserende henholdsvis lørdag morgen og lørdag ettermiddag i nærheten av Trondheim torg.

- Det er videre gjort funn av andre eiendeler tilhørende savnede som skal ha blitt levert i en rød postkasse tilhørende Posten i Trondheim. Politiet er interessert i å komme i kontakt med den eller de som har levert disse gjenstandene, sier Stemre.

Politiet ønsker av hensyn til etterforskningen ikke å gå ut med hvilke gjenstander det er snakk om.

Kartlegger bevegelser

Adresseavisen har stilt politiet en rekke konkrete spørsmål vedrørende etterforskningen og søk etter den savnede. Avisa har blant annet spurt om politiet vurdere å søke med drone lenger ute i fjorden enn utløpet av Nidelva, og om Kanalen og havnebasseng ved Nidelva er gjennomsøkt med drone. Adresseavisen har også spurt om det vil bli gjennomført søk med dykkere i og ved Nidelva.

– Tirsdag kveld ble det gjennomført et dronesøk i Nidelva og i de mindre havnebassengene. Politiet jobber med å kartlegge den savnedes bevegelser ut fra blant annet vitnebeskrivelser, videoovervåkning og trafikkdata. I den forbindelse vurderes det også fortløpende å sette i gang ytterligere søk i Nidelva. Siste spor av savnede er per nå like ved Trondheim torg, opplyser politiadvokat Stemre onsdag formiddag.

Nye søk i Nidelva onsdag

Operasjonsleder Roger Mogstad sa onsdag morgen til Adresseavisen at tirsdagens dronesøk foregikk på begge sider av elva fra elvemunningen ved fjorden og oppover til Elgeseter bru.

Onsdag ettermiddag i 12-tida drev politiet med dronesøk i vannet ved Nedre Elvehavn.

Politiets droneoperatør på stedet opplyste da at han kom til å fortsette søk i elva utover ettermiddagen. Han flyttet seg i 13-tiden lengre opp i elva.

Politiet bruker drone i søket etter mannen.   Foto: jan langhaug

Onsdag ettermiddag i 12-tida var politiet ute og søkte med drone i forbindelse med savnet-saken.   Foto: kristoffer furberg

Dronepiloten søkte i nærheten av Dyre Halses gate på Nedre Elvehavn.   Foto: kristoffer furberg

LES OGSÅ: Går ut med info om savnet mann i Trondheim

Videoovervåkning

Adresseavisen har også stilt politiet følgende spørsmål om innhentingen av overvåkingsbilder:

«Overvåkningsbilder slettes etter en viss tid. Hvilke vurderinger gjør politiet nå for å sikre at dere skaffer de overvåkningsbildene dere trenger for å løse saken?».

Stemre påpeker at politiet nå bruker store ressurser og innhenter omfattende mengder videoovervåkning fra aktuelle steder i Trondheim.

– Politiet gjentar at vi ønsker at de som har videoovervåkning i Trondheim sentrum fra klokken 21.00 fredag kveld til klokken 16.00 lørdag ettermiddag, sikrer dette og tar kontakt med politiet, oppfordrer politiadvokaten.

LES OGSÅ: Adresseavisens dokumentar om savnetsaker i Trøndelag

På forsiden nå