- Livredd etter drapstrusler

Stor gjeld og drapstrusler fra et svensk narkomiljø skal være årsaken til at den fallerte idrettsstjernen (27) gjennomførte sin andre narkohandel på kort tid - vel vitende om at han var under oppsikt av politiet.

Saken oppdateres.

- Jeg fikk beskjed fra Sverige om at folk fra Malmö og Helsingborg skulle komme oppover for å ta livet av meg dersom jeg ikke nedbetalte gjelden på 120 000 kroner. Truslene var reelle. Det vet jeg, svarte norgesmesteren på spørsmål fra sin forsvarer om hvorfor han involverte seg i en ny narkohandel - kun måneder etter at han ble tatt med fire kilo hasj og ett kilo amfetamin under en storaksjon ved Forra bru i Stjørdal 2.september i fjor.

Den tidligere eliteutøveren med NM-gull og flere e-cup-deltakelser på merittlista, møtte i går opp i Stjør- og Verdal tingrett, tiltalt i en av de største narkosakene som er rullet opp i Nord-Trøndelag. Med seg på tiltalebenken har han fire kamerater. Tiltalen omfatter befatning med totalt ni kilo hasj og to kilo amfetamin. Gateverdien på de to narkotikapartiene er anslått å være over to millioner kroner.

Gav ordre via mobil

Via mobiltelefon gav idrettskjendisen detaljerte instrukser til sine to kamerater om hvordan de skulle gå frem for å hente og transportere hjem fire kilo hasj og ett kilo amfetamin fra Sør-Sverige i begynnelsen av september i fjor.- Han ringte oss opp underveis og fortalte reiseruta, samtidig som vi fikk vite når og hvor vi skulle møte de som hadde stoffet i Malmö og Helsingborg, forklarte en av de medtiltalte (30) i retten da han fikk spørsmål om hvordan svenskehandelen ble organisert. Vitneutsagnet underbygger aktoratets påstand: At den fallerte idrettsstjernen synes å være hovedmannen i narkoligaen fra Stjørdal. Allerede før idrettsutøverens to kamerater gjennomførte den famøse smuglerturen med lånt bil til Malmö og Helsingborg 1.september i fjor, var ligaen i realiteten dømt til å mislykkes: Politiet hadde i august fått tips om den forestående narkohandelen, og iverksatte massiv spaning samtidig som de innledet samarbeid med svensk politi. Da bilen ankom Mora 2.september, varslet svensk politi sine norske kolleger som dermed kunne sette opp en felle på E 14 ved Flornes. I samme tidsrom hadde idrettskjendisen og en kamerat (26) kommet bilen i møte på hver sin motorsykkel like øst for Storlien for å kjøre narkotikapartiet over grensa.

Erkjenner straffskyld

Ved Forra bru i Stjørdal 2.september ble smuglerforsøket effektivt stoppet av politiet og deres veisperringer. En verdaling (29) ble pågrepet i ettertid, siktet for medvirkning. Etter uker i varetekt ble de siktede sluppet løs. Kort tid etterpå var stjørdals-ligaen igjen operativ: Like over nyttår ankom et narkoparti Stjørdal fra Oslo - bestilt av idrettskjendisen hos en kamerat bosatt i Oslo. Partiet på 4,6 kg hasj og ett kilo amfetamin ble lagret ved en hytte på Skatval, som moren til en av de tiltalte disponerte. Da politiet aksjonerte på ny 27.januar, var deler av partiet allerede videresolgt til mottakere flere steder i Trøndelag. Under rettssaken i går erkjente de fire stjørdalsmennene og 26-åringen fra Oslo seg skyldig i de vesentligste tiltalepunktene. Strafferammen etter tiltalen er inntil ti års fengsel for alle fem.Det er satt av fem dager til rettsforhandlingene.
På forsiden nå