Vil kurse unge i sinnemestring

Politiet er bekymret og etterlyser et tilbud hvor ungdom under 18 år kan lære å mestre aggresjonen sin.

Saken oppdateres.

- Det er et stadig økende behov for at ungdom lærer seg sinnemestring. Vi ser en urovekkende økning av vold blant ungdom mens volden ellers i samfunnet stagnerer.

Det sier politioverbetjent Arve Nordtvedt, som er leder for forebyggendegruppen ved Sentrum politistasjon. Han etterspør et tilbud om impulskontroll og sinnemestring for unge. Politiet har vært i kontakt med psykiatrien for å få opprettet et slikt tilbud.

- Vi ser barn helt ned i tolvårsalderen som sliter med sinnet sitt og utøver vold. Og sjansen for at man skal lykkes med behandling er større jo tidligere man starter.

Siden 1998 har behandlingstilbudet «Sinnemestring» eksistert ved Sør-Trøndelag psykiatriske sykehus, avdeling Brøset.

Det har vært stor pågang fra menn, hovedsakelig bosatt i Trøndelag, til å lære seg å håndtere sinnet sitt. Over 85 prosent av dem som har vært igjennom behandlingstilbudet «Sinnemestring» hadde sluttet å slå etter ett år.

Men tilbudet er kun for dem over 18 år.

Grethemor Skagseth Haugan leder behandlingstilbudet, og hun sier at det har vært samtaler om et eventuelt samarbeid. Men foreløpig er ingenting sikkert. Odd Sverre Westbye, avdelingssjef for barne- og ungdomspsykiatrisk klinikk i Trondheim, sier at han ikke har vært innblandet i samtalene mellom Brøset og politiet. Han mener det allerede eksisterer et bra tilbud til barn og unge med adferdsproblemer.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå