- Ekstremt uvanlig at folk må vente så lenge

Folk melder om over fem timer ventetid på legevakta i Trondheim.

Marit (12) og Synnøve Austerslått brukte fem timer fra de kom til de dro fra legevakta i Trondheim søndag 6. juledag.

Saken oppdateres.


– Vi jobber på spreng, sier David McDonagh, som leder legevakta for Klæbu, Malvik, Melhus og Trondheim.

Han sier det er ekstremt uvanlig at folk må vente så lenge som de gjorde på søndag.

– Vi prøver å holde en frist på tre timer. Som regel klarer vi å holde den, men i dag har det vært veldig lange ventetider, sier han.

Helligdager

Årsaken er en kombinasjon av mye influensa og at legekontorer holder stengt i forbindelse med høytiden, ifølge legevaktlederen.

– Vi har fem kontorer på legevakta, og det er lege på alle kontorer nå. Vi betjener bortimot 220 000 mennesker, så slik blir det bare noen ganger, sier han.

– Jeg håper noen fastleger åpner mandag, men de fleste åpner ikke før på onsdag, så det blir neppe noe bedre her før det, sier han.

Irriterte pasienter

Flere pasienter ringte tipstelefonen til adressa.no fordi de var oppgitte over lange ventetider.

– Jeg synes de planlegger dårlig. Det er folk her som virkelig er syke, og som må vente i over fem tider. De som jobber her, gjør sikkert sitt beste, men det må settes inn flere leger, mener Anton Husøy.

Han ventet i 5,5 timer med datteren som hadde influensa.

– Her hostes og harkes det. Det er masse svineinfluensa som går, og vi sitter her tett i tett. Kommunen må ta tak i dette, sier Svein Otto Nilsen, som var på legevakta med datteren som hadde fått en håndballskade.

Ventet i timer

Synnøve Austerslått var på legevakta med datteren Marit (12), som hadde slått foten. De kom dit klokken 12.45. Først ventet de i 3,5 timer på å komme inn. Deretter ventet de i 2,5 timer på røntgen. Til slutt måtte de vente igjen for å komme inn til legen – som kunne konstatere at tåa likevel ikke var brukket.

– Det er altfor lang ventetid, men vi hadde ikke noe valg. Alternativet var å vente til fastlegen åpner på onsdag, men det ville vi ikke, sier Austerslått.

 
På forsiden nå