Arnstad blir ny parlamentarisk leder

Marit Arnstad blir Senterpartiets nye parlamentariske leder.

Stortingsrepresentant Marit Arnstad (Sp) 

Saken oppdateres.

Etter harde måneder med personalpolitikken i sentrum, har Senterpartiet nå snudd det siste kortet i personkabalen.

Marit Arnstad ble i ettermiddag valgt til Senterpartiets nye parlamentariske leder.

Stortingsgruppen til partiet samlet seg til sitt første gruppemøte med sin nyvalgte partileder Trygve Slagsvold Vedum på plass.

Friskmeldt

Da partileder Liv Signe Navarsete under svært dramatiske omstendigheter i januar varslet at hun ville trekke seg, kom alle de ulike toppvervene i partiet og på Stortinget i spill for Senterpartiet.

Løsningen med Arnstad som partiets nye parlamentariske leder på Stortinget «har ligget i kortene en stund», får Adresseavisen bekreftet.

Dette ble aktuelt da hun gjorde det klart at hun ikke hadde til hensikt å takke ja til de utallige tilbudene om å gå inn i selve partiledelsen.

Fra regjeringsskiftet og frem til nå, har det delvis sykmeldte Navarsete vært partiet parlamentariske leder. Slagsvold Vedum har fungert som sykevikar.

Navarsete er nå friskmeldt og tilbake på jobb som stortingsrepresentant.

Da hun holdt sin avskjedstale på Lillestrøm varslet hun at hun ikke lenger skulle være parlamentarisk leder. Hun gikk også langt i å si at Arnstad overtar dette vervet.

Ønsker å fordele verv

Flere i partiet har spekulert på om ikke påtroppende Slagsvold Vedum burde sitte med begge toppvervene. Adresseavisen blir nå fortalt at han har gjort det klart at han lyst til å fordele vervene.

Marit Arnstad har vært parlamentarisk ledere før, da i tospann med daværende partileder Åslaug Haga i perioden 2003–2005.

På forsiden nå