Mandag 19. mars åpner den splitter nye politistasjonen i Namsos. Da overføres alle tjenester dit. Det vil ikke være mulig å få utstedt pass på politistasjonen før man er på plass i de nye lokalene på mandag.

- De som trenger pass denne uka må henvende seg til lensmannskontorene på Grong eller Nærøy eller politistasjonen i Steinkjer, forklarer lensmann Stein Erik Granli ved Namsos politistasjon.

Se hvor mange pass Toril og hennes kolleger klarte å skrive ut i februar

- Nye behov

Den nye politistasjonen vil få adresse Sandgata 13. Granli forklarer at bygget er spesialtilpasset politietaten med tanke på oppgaver som politiet skal løse.

- Vi har vært i de samme lokalene siden 80-tallet, og behovene har endret seg en god del siden den gang. Spesielt med tanke på garasjeanlegg og utstyr, sier han.

- Det blir kjempeartig å komme inn i lokaler som er tilpasset dagens behov. Vi er godt fornøyd med resultatet, sier han.

- Hektisk periode

Han innrømmer at det er mye jobb med flyttingen, men han skryter av prosessen.

- De ansatte har vært kjempeflink til å bidra for å sikre at dette går best mulig. Det blir nok en hektisk periode fremover, men vi tror dette blir veldig bra. Vi gleder oss, sier han.

I forbindelse med nærpolitireformen skal ansatte ved lensmannskontorene ved Overhalla, Osen og Flatanger flyttes til Namsos når disse legges ned. Dette er det tatt høyde for med tanke på plass i det nye lokalet.

Deler ut kake

Granli tror også publikum vil sette pris på oppgraderingen, selv om passtjenesten er midlertidig ute av drift de neste dagene.

- Akkurat nå er det bare én passboks, men det blir bedre kapasitet til å betjene passkunder i den nye ekspedisjonen når vi får to bokser, lover han.

Mandag blir det offisiell åpning med inviterte gjester, og publikum som stikker innom vil få servert kaffe og kaker.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.