NAO (Nordatlantiske ossilasjon)-indeksen har bare positive verdier de neste to ukene. Det er et meget klart tegn på mildt vær. Foto: National weather service

Vårtemperaturene i landsdelen de siste dagene er ikke bare et blaff. Prognosene fram til begynnelsen av mars viser bare plussgrader på dagtid, og bare enkelte netter med temperaturer litt under null grader i lavlandet.

Dagens langtidsvarsel fra Meteorologisk institutt er for det meste meget nedslående lesning for de som ønsker at vinteren skal vare ytterligere noen uker.

Gjør som 14 541 andre - følg VærAdressa på Facebook - landets best oppdaterte værside

Følg VærTorsten på Twitter

Utrygt for sludd-og snøbyger i morgen kveld

Unntaket er prognosene for i kveld og i morgen kveld hvor det er muligheter for enkelte sludd - og snøbyger i lavlandet. Ellers er varselet proppfullt av plussgrader og vårvær.

Vårlig vær hele neste uke

Med brukbare perioder med sol i tillegg er det ikke fritt for at vårfølelsen vil snike seg frem selv om kalenderen bare viser februar. Særlig mot slutten av neste er varslene flotte med lettkyet pent vær.

Værsituasjon de neste ti dagene ligner langt mer på vår enn på vinter.  Enkelte frostnetter, mildvær på dagtid og en og annen sjelden sludd - eller snøbyge er helt i tråd med en normal værutvikling om våren.

Fortsatt mildvær i mars

45 dagersprognosen til amerikanske Accu Weather viser at den samme milde tendensen fortsetter inn i mars, selv om det kan bli noe kaldere om nettene.

Ti dagersvarselet

Her er  varselet for de neste ti dagene (prognosene fra og med 27. februar er usikre).

I dag: Sørlig bris,  frisk bris utsatte steder, på kysten sørvestlig stiv og periodevis sterk kuling, i kveld litt minkende. Regnbyger i ytre og nordlige strøk, snøbyger over 200-500 meter. Utrygt for torden. Ellers stort sett oppholdsvær og perioder med sol.  - 2 til + 7  grader.

I morgen: Sørlig bris, minking til sørvest liten kuling på kysten, om kvelden dreiende vestlig og nordvestlig. Stort sett oppholdsvær, om kvelden sludd- og snøbyger. - 2 til + 7  grader.

Søndag 22. februar: Sørvestlig bris, kuling utsatte steder. Enkelte regnbyger. Snø i høyden. Sent om kvelden sørlig kuling utsatte steder. Oppholdsvær.  Lavere temperatur. - 5 til + 4 grader.

Mandag 23. februar: Sørlig bris, kuling utsatte steder. Litt regn av og til. Snø i høyden. Perioder med sol. Høyere temperatur. - 2 til + 7 grader.

Tirsdag 24. februar: Sørlig bris, kuling utsatte steder. Litt regn av og til. Snø i høyden. Perioder med sol.  Litt høyere temperatur om natten, uendret dagtemperatur. - 1 til + 7grader.

Onsdag 25. februar: Periodevis kuling av skiftende retning. Nedbør av og til, for det meste som sludd eller regn i lavere strøk. Uendret temperatur.  - 1 til + 7 grader.

Torsdag 26. februar: Sør-sørøstlig vind. Skyet.  1 - 8  grader.

Fredag 27. februar: Sørøstlig vind. Delvis skyet opphldsvær. Perioder med sol.  1 - 7 grader.

Lørdag 28. februar: Sørøstlig vind. Lettskyet pent vær. - 1 til + 7 grader.

Søndag 1. mars: Sør-sørøstlig vind. Skyet.  - 1 til + 6 grader.

(Prognosene viser laveste og høyeste temperatur i døgnet)

Kilde: yr.no, Storm Geo og Accu Weather