- Det var jo bare en helt vanlig dag, men så skjedde dette, sier 19 år gamle Margrethe Ravneberg Bakkli stille.

Det er fire dager etter den dramatiske ulykken på E6. Denne søndagskvelden i 23-tiden satt hun i en bil på vei opp Okstadbakken. Bak rattet ved siden av henne satt en 35 år gammel kamerat, mens i bilen bak – en BMW – satt bestekameraten hennes på 23 år.

Det var en 23 år gammel mann som døde etter ulykken i Okstadbakken søndag kveld. Politiet etterforsker fortsatt saken, og vil foreløpig ikke si noe om hendelsesforløpet.

Før bilturen gjennom Trondheim sentrum og videre opp mot heimdalsplatået, hadde 23-åringen kjørt fra Stjørdal og møtt de to andre på Solsiden i Trondheim.

- Det fløy bildeler

- Han kjedet seg hjemme i Stjørdal, og vi avtalte derfor at vi skulle møtes der. Etter å ha stått og pratet en stund, bestemte vi oss for å kjøre til Tiller, sier Ravneberg Bakkli, og forteller at de planla å møte en venninne av 35-åringen samt å kjøpe mat til kjæresten hennes på McDonalds på Tiller.

Hun opplyser videre at hun egentlig hadde tenkt å sette seg inn i bilen til bestekameraten sin, fordi venninnen skulle sitte på i bilen til 35-åringen.

- Men det ble ikke slik. Vi bestemte oss heller for å bytte plass på Tiller, sier 19-åringen.

23-åringen ble derfor sittende alene i bilen under kjøreturen.

Statens vegvesens kamera i Okstadbakken filmet dødsulykken søndag. Dette bildet er fra filmen - like før hendelsen. Bilen som nærmest brua føres av den nå avdøde 23-åringen. Bilen som kommer sist er den andre bilen involvert i ulykken. Bilen i midten føres av et vitne i saken, opplyser politiet.

- Da vi kjørte opp Okstadbakken kom kameraten min kjørende forbi oss, så skjedde alt veldig fort – han mistet kontrollen. Det fløy bildeler mot bilen vi satt i og det var masse røyk, sier Ravneberg Bakkli og forteller at 35-åringen tråkket på bremsen og traff rekkverket.

- Vond drøm

- Traff bilene hverandre før ulykken?

- Nei det gjorde de ikke, sier 19-åringen.

Det samme bekrefter 35-åringen til Adresseavisen.

- Jeg tråkket på bremsen, måtte ta en unnamanøver og mistet da kontrollen fordi den andre bilen krasjet. Jeg passerte ulykkesbilen uten å krasje med den. Alt gikk veldig fort. Det hele er som en vond drøm, sier han.

- Var det glatt på stedet?

- Da jeg bremset ned, merket jeg at det var såpeglatt – det måtte ha frosset på, svarer 35-åringen.

Beslagla førerkort

Per Christian Stokke, seksjonsleder for etterforskning ved Heimdal politistasjon, sa følgende tidligere i uken:

- Vi har flere vitner som forteller at de har observert begge bilene med høy fart før ulykken skjedde. Dette er noe vi undersøker.

Disse undersøkelsene pågår fortsatt, opplyser han torsdag ettermiddag, og legger til at de i forbindelse med etterforskningen har beslaglagt førerkortet til 35-åringen.

- Han er mistenkt for å ha kjørt for fort, sier Stokke, og legger til at Vegvesenets ulykkesgruppe har fått i mandat å beregne farten på bilene denne kvelden.

35-åringen selv er uenig i dette beslaget.

- Jeg husker ikke hvor fort jeg kjørte denne kvelden, men er ikke enig i førerkortbeslaget på tre uker. Jeg kan ikke forstå at jeg ha gjort noe galt. Jeg og Margrethe var bare vitner til dette, sier han.

Politioverbetjent Stokke opplyser at kappkjøring er en annen teori politiet undersøker i forbindelse med etterforskningen, men både Ravneberg Bakkli og kameraten avviser dette.

- Det var ingen kappkjøring. Vi skulle bare til Tiller, sier 35-åringen.

Fastklemt

Rett etter at ulykken hadde skjedd, sprang Margrethe Ravneberg Bakkli bort til bilvraket.

- Jeg så kameraten min sitte fastklemt. Deretter kom et vitne bort og tok meg vekk fra vraket, sier hun.

Både Margrethe Ravneberg Bakkli (19) og Joachim Walseth (22) var gode venner med 23-åringen som døde etter trafikkulykken i Okstadbakken søndag. - Han var en glad gutt som var godt likt og som brydde seg om andre, sier de om ham.

Adresseavisen treffer 19-åringen hjemme på Heimdal sammen med kjæresten Joachim Walseth (22). Ravneberg Bakkli ringte til ham rett etter ulykken, og han kjørte med en gang ned til ulykkesstedet.

- Jeg ankom i dét sykebilen kjørte fra stedet, sier 22-åringen.

Livet til 23-åringen sto imidlertid ikke til å redde.

- Brydde seg om andre

Walseth var også en veldig god venn av 23-åringen. De vokste opp sammen i Trondheim og snakket sammen daglig.

- Var han bilinteressert?

- Veldig, smiler Walseth.

Ravneberg Bakkli har i ettertid opprettet en minneside om den avdøde vennen deres på Facebook, etter å ha avklart dette med familien hans.

- Tanken bak er at folk skal kunne få skrive en siste hilsen og få informasjon. Det er over 300 følgere nå, sier hun.

- Hvordan vil dere beskrive vennen deres?

- Han var en glad gutt som var godt likt og som brydde seg om andre. Han var der for oss alltid.