- Omstendighetene rundt saken gjør at vi mener det er begått en straffbar handling, sier politiinspektør Per Morten Brobakke ved Sør-Trøndelag politidistrikt etter at kvinne i 40-årene ble meldt savnet torsdag morgen. I leiligheten som hun sist ble observert har politiet gjort blodfunn.

Det var samboeren til den savnede kvinnen som meldte fra om saken. Han bekrefter at de i dag har hatt mannen som meldte fra om den savnede kvinnen i avhør.

- Han er ikke siktet eller mistenkt i saken, sier Brobakke, som ikke vil gå inn på hva som har kommet frem i avhøret.

- På nåværende tidspunkt er det ikke mye vi kan gå ut med, sier han.

BAKGRUNN: Søker etter kvinne etter funn av blodspor i leilighet

Søker etter kvinnen

Brobakke vil heller ikke gå inn på hvorfor de har satt inn ressurser for å søke med dykkere fra brann- og redningsetaten i Trondheim i Nidelva.

- Det er et ledd i søket av den savnede personen, sier politiets innsatsleder Per Ivar Olsen.

Nidelva ligger i kort avstand fra stedet der politiet gjorde funn av blodsporene. Torsdag ettermiddag avsluttet dykkerne søket i elva. Brobakke opplyser at det vil bli gjort en ny vurdering fredag om de skal gjøre ytterligere søk. Politiet har i hele formiddag hatt kriminalteknikere på stedet. Politiet har også etablert stab og bruker store ressurser for å søke etter kvinnen.

Politiet har sperret av deler av Kjøpmannsgata etter hendelsen.

Blodspor i leiligheten

Da politiet fikk melding om den savnede kvinnen i dag tidlig rykket de til stedet med væpnet politi.

Etter å ha ankommet leiligheten observerte de blodspor.

- Det er en del blod der, sa operasjonsleder Ann Kristin Øie ved Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no torsdag morgen.