Schrøder mottok tidligere i mai en henvendelse fra en lokal pub om å utvide åpningstidene for puber utenfor Midtbyen under fotball-VM. Han mente det var en god sak og la det frem for formannskapet. Nå er det bare formaliteter før vedtaket godkjennes.

- Vi fikk et innspill fra en pub. De hadde lagt merke til at det kunnne bli et problem under VM. Noen av kampene vil fortsatt ha 15 minutter igjen når utestedene stenger. At det blir problematisk har jeg forståelse for, sier Schrøder.

Pubene utenfor bykjernen

Han meddeler at det ikke gjelder skjenking, men åpningstidene på de aktuelle pubene som viser fotball-VM.

Etter kommunens reglement må utestedene utenfor bykjernen stenge 01.30. Schrøder mener dette skaper problemer for næringslivet. Han ønsker ikke at alle må ta turen inn til Midtbyen for å få med seg en hel fotballkamp.

- Det er dumt for næringslivet utenfor Midtbyen. For at ikke alle skal samle seg i Midtbyen må de få utvidet åpningstidene sine med en halvtime. Vi vil jo at næringslivet utenfor Midtbyen skal dra utnytte av dette også.

En TV-fest

For det er snakk om åtte gruppespill-kamper fordelt på åtte dager. Det er bare disse kampene som starter klokken 24.00 (noen starter også tidligere på dagen). Samtidig står ikke disse kampene i fare for å vare lengre enn 90 minutter.

- Mange kaller det en folkefest, men for oss hjemme er det vel mest en TV-fest. Det blir et samlingspunkt for mange, og det hadde vært kjedelig om vi skulle ta fra folk den gleden. Vi vil ikke stå i veien for det. Det er ikke snakk om flere timer, men en liten halvtime.

- Regner med det går i orden

Saken ble først tatt opp 23.mai, men ble da utsatt til 3.juni. Schrøder påpeker at utsettelsen bare var et tiltak for at kommunen kunne sjekke om dispensasjonen var juridisk mulig å gjennomføre.

- Jeg regner med dette går i orden på tirsdag. Det er ikke slik at dette skal vare i lang tid. Det er bare snakk om åtte dager med åtte kamper som starter klokken tolv på kvelden.

- Vet hvor mye fotball-VM betyr

Schrøder vil ikke kalle det en personlig seier om tiltaket går gjennom, men erkjenner at hans kjærlighet til fotball gjør at han kan relatere seg til problemet som eventuelt vil oppstå.

- Det er klart jeg følger med selv også. Det blir litt som å miste signalet med 15 minutter igjen av kampen om noen må forlate puben rett før slutt. Jeg vet jo hvor mye fotball-VM betyr for folk som er interesserte. Jeg tror at frustrasjonen kunne ha tatt overhånd for mange. De siste minuttene er jo de mest spennende. Å sitte og se åpningskampen mellom Brasil og Kroatia helt til 15 minutter gjenstår høres rart ut.

Datoene der gjelder er: 14.6, 16.6, 17.6, 18.6, 19.6, 20.6, 21.6, 22.6.

Fotball-VM starter 12.juni. Åpningskampen er mellom Brasil og Kroatia og sparkes i gang klokken 22.00 norsk tid.