Etter en overføringssekvens ble det syd som fikk spille 4 hjerter. Vest spilte ut kløver konge. Hvordan ville du spilt utgangen? Det ser nokså rett frem ut, og de fleste overså spillet poeng. De vant første stikk med kløver ess som en ruter forsvant fra nord på. Så trumf, men da fikk motspillerne sin sjanse siden hele spillet så slik ut:

Inne på trumfesset kan Ø/V bete kontrakten hvis øst skifter til ruter konge, spiller mer ruter til vests ess etterfulgt av en tredje runde ruter. Da vokser østs trumftier til stikk – betestikket. Løsningen er å bryte forbindelsen mellom øst og vest. Første stikk vinnes med kløver ess som gir ruteravkast. Så spilles nok en kløver, og på den kastes nok en ruter fra nord.

Det blir egentlig bare bytting av stikk, Ø/V får ett stikk i kløver de ikke behøvde få, men nå har de kun ett i ruter. Men med singel ruter hos nord nytter det ikke for forsvaret å få til ruterstpillet som gir trumfhøyning. Ø/V vinner ett stikk i hver av minorfargene pluss trumfesset.

I Fredrikstad fortsattte bridgefestivalen mandag med åpent NM for lag samt dame- og veteran-NM. Festivalen pågår helt til søndag. Søndag ble Rune Hauge tildelt Norsk Bridgeforbunds hedertegn.

Her kan du lese mer om bridge.