– Det bildet som er tegnet av tilbudet ved Vidarheim den siste uken er et helt annet enn det Trondheim kommune har gitt oss, sier fylkeslege Jan Vaage til Adresseavisen.

Noe av det siste han gjorde før han gikk ut i ferie fredag, var å kalle inn Trondheim kommune inn til et møte 22. august.

– Der vil vi avgjøre hvordan vi følger opp videre. Men vi ser alvorlig på dette og det vil bli en tilsynsmessig oppfølging, sier Vaage og legger til.

– Jeg håper det er prosesser i gang allerede.

– Dramatisk

Med på møtet vil også Steinar Johnsen være. Det var Johnsen som forrige mandag fortalte hvordan datteren Vibeke blant annet har mistet evnen til å gå etter Trondheim kommune gjennom år hadde gitt henne et uforsvarlig tilbud.

Etter at han fikk medhold i sin klage, har Johnsen som også er leder for Norsk forbund for utviklingshemmede i Trondheim, sendt fylkeslegen en klage på vegne av alle brukerne ved Vidarheim. Vedlagt klagen er også en bekymringsmelding en ansatt ved Vidarheim tidligere har sendt ledelsen i Trondheim kommune.

– Det som omtales i klagen og det som er kommet frem i media den siste uken, er dramatisk, sier Vaage.

– Hva tenker du om forholdene som beskrives?

–Jeg er overrasket fordi kommunen har fortalt oss noe annet. Og så rører det meg både som myndighetsperson og ikke minst privatperson.