Store og små i byen priset en opppsiktsvekkende høy februartemperatur.

Spurvene i hekken ved Nidarø skvaldret om kapp i det som de antagelig oppfattet som vårsola. Stokkendene koste seg på elvebredden, og ute på vannet glinset de vakre laksendene og kvinendene som hvite smykker. Det var ikke det minste merkelig at de tok en smule feil av årstida.

Skal en møte ender på nært hold for å mate dem, er Nidarø en plass å dra med brødposen. Det er nesten så de kommer med nebbet kloss inntil hånda. Det opplevde de to kameratene Iver Solberg Jacobsen (8) og Ask Berg (10) i går. Det var deres første tur på Nidarø i vinter.

– Det var pappa som foreslo at vi skulle dra ned å mate fuglene siden vi hadde vinterferie. Det var ganske moro, fortalte Ask. Endene småsloss om brødbitene, og bak dem så kråkene sitt snitt til å stjele brødbiter fra noen som matet på land.

På båltur ved sjøen

I fjæra på Rotvoll møtte 25 barn fra Fossegrenda barnehage sjøen. De hadde droppet Bymarka og Tusseløypa til fordel for en båltur helt i sjøkanten. Her grillet de alt de hadde med seg - brødskive, pølse, frukt, ja til og med druer havnet i folie på bålet.

Rundt bålet var det dandert med en ring av tang og tare - en sikkerhetssone som inngår i bålvettreglene når barnehagen er på tur.

– Det blir god stemning når bålet er på plass. Dette er barn som er mye ute, og friluftsgruppa er på lange utflukter over hele byen hele året. Vi er opptatt av å skape turglede, fortalte barnehagestyrer Merethe Foss.

Noen testet grenser ved å balansere på steiner i sjøkanten, andre klatret i trærne på Rotvoll. Noen lærte seg også den vanskelige kunsten å kaste flyndre - å få flate steiner til å sprette flere ganger i vannoverflata.

Isprinsesse

På skøytebanen på Leangen hadde Ane Mæhlum (8) den store isflata alene en god stund ut over formiddagen. Her demonstrerte hun fin skøyteteknikk med en stolt mor på sidelinjen.

– Hun er blitt veldig flink i løpet av vinteren, syntes mamma Reidun Mæhlum. Familien er nære naboer til kunstisbanen, og Ane har vært her mange ganger sammen med foreldrene.

– Skøytebanen er blitt et flott tilbud som det bør reklameres for, legger Reidun til, mens datteren gjør piruetter i sola. Ane har anlegg for fysisk utfoldelse, og i tillegg til skøyter er hun med på kulturskolens sirkustilbud og hun spiller dessuten håndball. Lekende lett gjør hun akrobatiske øvelser på isen.

Nesten 10 grader

Trondheim - Voll målte i går ettermiddag 9,9 grader på det varmeste. Bare fem år kan vise til en enda høyere februartemperatur.

I fjor ble det satt ny varmerekord for februar med 12,6 grader 24. februar, mens det ble registrert 11,5 grader i 1926, 10,4 grader i 1939, 10,2 grader i 1975 og 10,0 grader i 1953.