Adresseavisen skrev 26. februar at barnevernet i Trondheim brøt loven i én av seks tilfeller, da de ikke iverksatte undersøkelser av mulig omsorgsvikt, innen fristen på tre måneder.

Fra 109 til null

I hele 109 saker ble bekymringsmeldinger ikke fulgt opp, og kommunalråd John Stene (Ap) var blant dem som reagerte sterkt på de høye tallene, og at mulig voldsutsatte barn ikke fikk den hjelpen de har krav på.

I går ble bystyret informert om at trenden har snudd, og at barnevernet igjen er ajour med sine undersøkelser. I tillegg til at de har blitt kvitt etterslepet, har de også unngått nye tidsbrudd.

- Det er imponerende. Ansatte og fagfolk har virkelig gjort en kjempejobb, og de har løftet i flokk. Her er det bare å berømme alle involverte.

Med hjelp fra ungdomsenheten, bedre bemanning og flere egne tiltak på avdelingene som har slitt mest, håper Stene at barnevernet i Trondheim nå klarer å holde tidsfristene i fremtiden.

- Det er aldri akseptabelt at disse fristene blir brutt. Rapporten som kom var rystende, og vi var veldig bekymret. Jeg håper at de nå har fått på plass en vedvarende løsning, og at de snakker sammen om en felles strategi.

- Fremdeles utfordringer

Stene forteller at problemene i barnevernet kom på toppen av en allerede krevende omorganiseringsprosess.

- Det har vært en tøff periode, sier Stene.

Heimdal bydel hadde 72 fristbrudd siste halvår i 2012, men et ambulerende hjelpeteam har gjort susen.

- Vi fikk denne hjelpen i tre måneder, og kom ajour med de sakene som lå på vent. Men det er fremdeles utfordringer knyttet til dette, sier leder Aase Prytz Slettemoen.