Nå risikerer den unge mannen fengsel og å måtte betale erstatning.

I mai i fjor traff 22-åringen de to jentene på 14 og 15 år i Trondheim sentrum. De to hadde på forhånd drukket en god del alkohol, mens 22-åringen var ute på byen. Etter hvert ble de enige om å dra hjem til 22-åringen for å feste der. Jentene har forklart at de håpet på gratis alkohol, og at de trodde det skulle komme flere enn dem og 22-åringen til nachspielet. Hjemme hos 22-åringen ble det konsumert mer alkohol og dessuten marihuana. De tre endte etter hvert sammen i senga, og 22-åringen skal ha gjennomført en rekke samleier med begge jentene i løpet av natta. Den seksuelle aktiviteten var ifølge alle parter frivillig.

Gjentok seg

Drøyt to uker senere møttes 22-åringen og de to jentene på nytt, denne gang på Marinen i Trpndheim.På Marinen skal 22-åringen ha gitt jentene hver sin tablett av legemiddelet Sobril, som de fikk forklart hva var. Senere dro de hjem til ham, der jentene skal ha fått mer Sobril, hasj og alkohol. På nytt hadde de tre sex hele natten. Jentene bestrider ikke at de i utgangspunktet frivillig ble med på de seksuelle handlingene, men i ettertid mener den yngste at hun hadde liten kontroll over hva som skjedde.Da den yngste jenta dagen etter kom hjem fikk moren rede på det som hadde skjedd, og forholdet ble anmeldt.Anmeldelsen førte frem til rettssaken som onsdag og i går ble behandlet av Trondheim tingrett. Der sto 22-åringen tiltalt for seksuell omgang med barn under 16 år. I tillegg var han tiltalt for å ha røkt hasj.Den unge mannen erkjenner at han hadde sex med jentene, men hevder han hadde grunn til å tro at de begge var over 16 år.

Krever 100 000

Aktor Anne Høiseth Tronshart mener 22-åringen var klar over jentenes unge alder, og ba retten dømme ham til seks måneders fengsel. På vegne av den yngste jenta la bistandsadvokat Venil Katharina Thiis ned påstand om at 22-åringen skal betale jenta en oppreisningserstatning på 100 000 kroner. Den eldste jenta ønsker ifølge sin bistandsadvokat Mette Skoklefald ikke å kreve erstatning.Dom faller i dag.