Politiet rykket ut med fire patruljer til Sirkus shopping i Trondheim onsdag kveld, etter å ha fått melding om aggressive ungdommer som har laget bråk inne på kjøpesenteret.

– Vi fikk melding om tre jenter som laget bråk. Det ble hevdet at det var utøvd vold mot ansatte i en butikk og en vekter, sier politiets innsatsleder på stedet, Thor Inge Oxholm Aas.

Skal ha utøvd vold

– Vi ble opplyst om kaotiske tilstander, sier operasjonsleder Viola Elvrum i Trøndelag politidistrikt.

Politiet kom raskt til stedet, og har fått kontroll på flere mindreårige personer. Onsdag kveld gjør de avhør på senteret.

– Vi har snakket med noen butikkansatte inne på kjøpesenteret, som sier at de har blitt utsatt for slag og dytting, sier Elvrum.

Politiet vil ikke opplyse om hvilken butikk det gjelder.

Tatt med til politistasjonen

Senest på mandag fikk flere ungdommer ett års forbud mot å besøke senteret, etter å ha blitt oppfattet som skremmende av kunder.

Innsatsleder Aas opplyser at noen av de involverte denne onsdagen er blant dem som ble utestengt på mandag.

– Derfor blir de innbragt og kjørt inn til politihuset, selv om de er under 18 år. De blir ikke satt i arresten, men foreldre og barnevernet blir varslet, sier Aas.

To mindreårige jenter har blitt tatt med til politistasjonen onsdag kveld. Ifølge operasjonsleder Elvrum er det uavklart om det vil være flere som blir tatt med inn.

Thor Inge Oxholm Aas er politiets innsatsleder på stedet. Foto: CAMILLA KILNES

– Alvorlig

Innsatslederen forteller at slike hendelser er et gjentagende problem i byen.

– Det gjelder her og på en del andre kjøpesentre. Politiet synes ikke noe spesielt om det, sier han.

I tillegg til slag mot butikkansatte, skal ungdommene ha spyttet og slått en vekter.

– Vi har ikke full oversikt nå. Det blir etterforsket. Men ungdomsproblematikk som dette er noe Sentrum politistasjon tar veldig alvorlig, sier Aas.