Ifølge Folkehelseinstituttet ble 300.000 smittet av svineinfluensa bare i forrige uke, men Norge er slett ikke i ferd med å stoppe opp av den grunn.

– Sammenlignet med tidligere år ser vi faktisk at sykefraværet er noe lavere i høst, forteller informasjonssjef Elisabeth Evjen i Telenor til Aftenposten.

Som normalt

Heller ikke Posten er det flere enn normalt som er syke, forteller informasjonssjef Kjell Rakkenes.

Posten har registrert en viss økning i antall personer som er hjemme med sykt barn, men antallet er fortsatt lavt, opplyser han.

Les også: Markant økning i antall bivirkninger

Aftenposten kontaktet ti av Norges største bedrifter, og har også spurt NHO, LO og Fagforbundet om hvor mange flere enn vanlig som er syke. Svarene overrasker.

Ingen krise

– Det er ingen som rapporterer at de har noen krise. Flere mener det kan være fordi mange er vaksinert, forteller informasjonssjef Tone Zander i Fagforbundet etter en ringerunde til sine fylkeslag.

Flere spør seg derfor hvor alle de syke har gjort av seg, når det ifølge Folkehelseinstituttet i moderne tid aldri har vært flere influensasmittede her i landet.

– Størstedelen av dem som smittes, er under 30 år. Det er en stor andel skoleelever og studenter. Derfor merker kanskje ikke arbeidslivet det like mye. Skolen merker det mest, sier lege Siri Hauge ved Folkehelseinstituttet til Aftenposten

Mange nordmenn har ventet i kø for å få vaksine mot svineinfluensa. I moderne tid har det ifølge Folkehelseinstituttet aldri vært flere influensasmittede her i landet, men de største bedriftene merker ikke økt sykefravær. Foto: SCANPIX